Banner 980x90

Astoņās "Piejūras" apkalpotajās pašvaldības par 38% augs maksa par atkritumu izvešanu

Rīga, 27.maijs, LETA. Tuvākajās domju sēdēs astoņas pašvaldības plāno apstiprināt jaunu SIA "Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība "Piejūra" atkritumu apsaimniekošanas tarifu, kas ir par 38% augstāks nekā pašlaik, aģentūra LETA uzzināja uzņēmumā.

Tarifa izmaiņas notiks, ņemot vērā atkritumu apglabāšanas izmaksu palielinājumu "Piejūras" apsaimniekotajā sadzīves atkritumu poligonā "Janvāri".

"Piejūra" ir sagatavojusi un apstiprināšanai astoņām pašvaldībām-kapitāldaļu turētājām - Tukuma, Dundagas, Engures, Jaunpils, Kandavas, Mērsraga, Rojas, Talsu novads - nosūtījusi plānoto nešķirotu sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksu atkritumu apsaimniekošanas reģionā. Plānots, ka tarifs augs no 12,84 eiro par kubikmetru līdz 17,71 eiro par kubikmetru.

Jau vēstīts, ka deviņu pašvaldību uzņēmums "Piejūra", kuras valde marta sākumā zaudēja kapitāla daļu turētāju uzticību, pērn cietusi 390 087 eiro zaudējumus, iepriekš novada domes sēdē paziņoja Tukuma novada vadītājs Ēriks Lukmans ("Tukuma pilsētai un novadam").

Auditori secinājuši, ka uzņēmuma problēmu pamatcēlonis ir vadības nesaimnieciska un, iespējams, prettiesiska rīcība.

Lukmans izteica cerību, ka situāciju uzņēmumā varēs stabilizēt bez pašvaldību galvojumiem un ieguldījumiem pamatkapitālā, jo līdz šim uzņēmums strādājis veiksmīgi.

Tāpat ziņots, ka Jūrmalas domes, Talsu, Tukuma, Kandavas, Engures, Dundagas, Jaunpils, Mērsraga un Rojas novadu domju kapitāldaļu turētāju pārstāvji "ir konstatējuši faktus, kas norāda uz sabiedrības valdes nesaimniecisku un, iespējams, prettiesisku rīcību, neapzinātu vai apzinātu bezdarbību un iespējamiem normatīvo aktu pārkāpumiem". Tas konstatēts, izskatot "Piejūras" valdes pārskatu par 2018.gada finanšu darbību, valdes plānu un priekšlikumus uzņēmuma maksātspējas uzlabošanai, iepazīstoties ar "Swedbank" sniegto informāciju, uzklausot neatkarīgā revidenta SIA "Auditorfirma inspekcija" viedokli un, iepazīstoties ar Tukuma novada domes speciālistu izlases kārtā veikto iepirkumu un finanšu dokumentu pārbaudi.

Tāpēc uzņēmuma valde - valdes priekšsēdētāja Indra Rassone, kā arī valdes locekļi Ojārs Āboltiņš un Raimonds Bērziņš - ir zaudējusi kapitāla daļu turētāju uzticību un tika atsaukta pilnā sastāvā.

Ar dalībnieku sapulces lēmumu par "Piejūras" pagaidu valdes locekli iecelts Ēriks Zaporožecs, kura galvenais darba uzdevums ir nodrošināt nepārtrauktu sadzīves atkritumu pakalpojuma sniegšanu, organizēt uzņēmuma iekšējās revīzijas veikšanu, 2018.gada pārskata sagatavošanu un 2019.gada budžeta izvērtēšanu, kā arī regulāru akcionāru informēšanu par situāciju uzņēmumā. Pēc revīzijas ziņojuma saņemšanas dalībnieki lems par tālāko rīcību atbilstoši Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumam. Tiks lemts arī par uzņēmuma valdes skaitlisko sastāvu un atklāta konkursa izsludināšanu uz valdes locekļa amatu.

"Piejūras" akcionāri arī norāda, ka uzņēmuma sniegtie pakalpojumi tiks nodrošināti bez pārtraukuma esošajā apjomā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)