Banner 980x90

Balgalē atklāj ambulanci

Talsu novada pašvaldība un Balgales pagasta pārvalde radusi kopīgu risinājumu, lai vietējiem iedzīvotājiem nodrošinātu medicīnisko pakalpojumu nepārtrauktību. Tagad Balgales pagasta iedzīvotājus ārste Evija Sporāne pieņem ambulancei atbilstošās telpās Balgales pagasta pārvaldes ēkā, pilsētas informācijas portālam Talsi24.lv ziņo pašvaldība.

Balgales pagasta pārvaldes vadītājs Juris Upmalis informēja, ka sarežģījumi radušies, kad iepriekšējā vietējo iedzīvotāju ārste pensionējusies. Lai arī šo pakalpojumu turpmāk apņēmās sniegt ārste Evija Sporāne, kas jau strādāja Laucienes pagastā, problēmas radīja Veselības inspekcijas prasībām neatbilstošas telpas. Tagad ar nedaudz vairāk nekā 11 000 eiro atbalstu ir atrasts risinājums ambulanci iekārtot Balgales pagasta pārvaldes ēkā. Jaunā atrašanās vieta un telpas ir pieejamas arī cilvēkiem ar ierobežotam funkcionālām spējām.

Telpu rekonstrukciju un pielāgošanu ambulances vajadzībām veica SIA "Stats". Telpās ar pagasta pārvaldes palīdzību tika nomainīti tehniski nolietojušies radiatori, kā arī atjaunotas elektroinstalācijas, savukārt Talsu novada dome piešķīra finansējumu atjaunot un pielāgot prasībām sanitāro telpu, ārsta un procedūru kabinetu.

Balgales pagasta pārvaldes vadītājs Upmalis uzsvēra, ka jūtas gandarīts par rasto problēmas risinājumu un par vietējiem iedzīvotājiem svarīga jautājuma atrisināšanu – pienācīga medicīniskā aprūpe ir viena no lauku teritoriju prioritātēm.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)