Banner 980x90

Balsošanai nodod skiču idejas instalācijai pie Talsu pašvaldības ēkas

Ventspils, 14.jūn., LETA. Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) studenti un pasniedzēji izstrādājuši vairākas skiču idejas vides objekta instalācijai pie Talsu novada pašvaldības ēkas. Iedzīvotājiem ir iespēja nobalsot par sev tīkamāko skiču ideju, aģentūru LETA informēja pašvaldības komunikācijas speciāliste Dana Vecmane.

Maija beigās Talsos trīs dienas praksē uzturējās četri LMA studenti un divi pasniedzēji. Plenērprakses mērķis bija rast labāko risinājumu Talsu novada vides objekta instalācijai pie pašvaldības ēkas, kas būtu vizuāli uztverams akcents iedzīvotājiem un viesiem un veicinātu Talsu novada pašvaldības atpazīstamību, kā arī tūristu piesaisti.

Kā pamats priekšlikumu izstrādei tika ņemts viens no galvenajiem Talsu novada vizuālās identitātes simboliem – ozollapu vainags. Katrs mākslinieks izstrādāja vairākas ideju skices. Kopumā mākslinieki prezentēja 16 idejas, no kurām žūrijas komisija izvēlējās trīs labākās, lai tās nodotu iedzīvotājiem tālākai vērtēšanai.

"Mākslinieku izstrādātās idejas ir gana interesantas, lai dažas no tām tiktu izvietotas arī citviet Talsos un novadā, jo šāda veida vides objektiem Talsos ir potenciāls," atzina Talsu novada pašvaldības būvvaldes arhitekte Nellija Dziedātāja-Osallivana.

Skiču vērtēšanā tika ņemts vērā, vai ir izpildīts plenērprakses uzdevums un vai cilvēki spēs saprast un saskatīt mākslinieka pausto domu. Skiču autoriem tālāk tiks lūgts detalizētāk izstrādāt vizualizācijas konkrētajā pilsētvidē no dažādiem skatu punktiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)