Banner 980x90

Bondars izstājas no "Reģionu alianses"

Rīga, 18.dec., LETA. Rīgas domes deputāts Mārtiņš Bondars nolēmis izstāties no Latvijas Reģionu apvienībā (LRA) ietilpstošās partijas "Reģionu alianse" (RA), aģentūru LETA informēja deputāts.

Bondars skaidroja, ka šādu lēmumu pieņēmis, "ņemot vērā LRA pieņemtos lēmumus un RA vadošo politiķu tiešu atbildību par tās ieņemto kursu, kas nav Latvijas valsts iedzīvotāju interesēs, kā arī tuvināšanos Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS), kļūstot par ZZS piedevu".

Politiķis skaidroja, ka, brīvdienās pārdomājot savu turpmāko politisko darbību, RA nesaprotamos lēmumus un atbildību par LRA nonākšanu 12.Saeimā, nolēmis no partijas izstāties, tādējādi pilnībā distancējoties no tās darbības.

"Man par nožēlu jāatzīst, ka līdz ar to cieš arī LRA - tās ieņemtais kurss šī brīža faktiskā līdera Daiņa Liepiņa vadībā nav Latvijas iedzīvotāju interesēs. Šobrīd ir būtiski, ka politiskie spēki spēj apvienoties un veidot spēcīgu piedāvājumu nākamā gada Saeimas vēlēšanām, uz ko vairāki Latvijas sabiedrības pārstāvji un politiķi jau ir aicinājuši. RA savos lēmumos un darbībā atbalsta politisko sadarbību ar tādiem spēkiem, kurus grūti nosaukt par eiropeiskiem un valsts intereses aizstāvošiem, un man tas nav pieņemams," pauda Bondars.

Skaidrojot apvienības lēmumus un rīcību, kas mudinājuši viņu atstāt partiju, deputāts norāda uz vairākiem būtiskiem faktiem. "RA vada krimināli sodīta persona, kurai atņemts Saeimas deputāta mandāts, bet tā turpina ietekmēt LRA Saeimā pieņemtos lēmumus. Esošā LRA priekšsēdētāja un frakcijas vadītāja nesen atzina, ka atbalstīt Ingunu Sudrabu "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājas amatā ir bijis pareizi. Bez tam Daiņa Liepiņa ietekmē notiek acīmredzama apvienības tuvināšanās ar ZZS. Tas noteikti nav Latvijas cilvēku un valsts interesēs, ka LRA kļūst par ZZS mazāko brāli, kur Dainis Liepiņš tiecas būt par mazo Aivaru Lembergu un Nellija Kleinberga par LRA Augustu Brigmani," sacīja Bondars.

Vienlaicīgi Bondars klāsta, ka ar vairākiem politiķiem RA un arī LRA ietilpstošajā Vidzemes partijā ir izveidojušās labas iestrādnes, kuras, viņaprāt, būtu jāizmanto arī turpmāk. "Ceru, ka arī nākotnē esošās iestrādnes būs noderīgas Latvijas iedzīvotājiem," pauda Bondars.

Politiķis skaidroja, ka, neskatoties uz pieņemto lēmumu, turpinās darbu Rīgas domē, kā arī kopā ar domubiedriem turpinās strādāt pie "moderni domājošu politiķu un politisko spēku apvienošanas, lai nepieļautu promaskaviskas politikas un oligarhu virzītu politiķu uzvaru nākamā gada Saeimas vēlēšanās".

Politiķis jau iepriekš aģentūrai LETA norādīja, ka LRA lēmums turpmāk vairs nesadarboties ar partiju "Latvijas attīstība" ir tuvredzīgs un viņam nesaprotams.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)