Banner 980x90

Ceturtdien valsts rietumu un centrālajā daļā gaidāmi siltuma rekordi

Rīga, 8.dec., LETA. Ceturtdien Latvijas rietumu un centrālajā daļā gaisa temperatūra sasniegs +7..+9 grādus, līdz ar to var krist vairāki 8.decembra siltuma rekordi.

Sagaidāms, ka starp novērojumu stacijām augstākā gaisa temperatūra, aptuveni +10 grādu, tiks reģistrēta Mērsragā. 8.decembra nacionālais rekords ir +9,7 grādi 1949.gadā.

Valsts austrumos gaiss sasils līdz +3..+6 grādiem.

Gaidāms apmācies laiks, palaikam neliels lietus, vairāk līs Vidzemē un Latgalē. Priekšpusdienā daudzviet, vēlāk valsts austrumos prognozēta migla.

Kurzemē, kā arī vietām citviet valstī rietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 14-19 metriem sekundē, pēcpusdienā Liepājā un pārējā Dienvidkurzemes piekrastē gaidāmas vēja brāzmas līdz 21 metram sekundē.

Rīgā palaikam nedaudz līs, priekšpusdienā gaidāma dūmaka. Dienas otrajā pusē rietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 16 metriem sekundē, gaiss sasils līdz +9 grādiem, apdraudot 8.decembra siltuma rekordu - 1949.gadā reģistrētos +8,7 grādus.

Laikapstākļus nosaka ciklons, atmosfēras spiediens jūras līmenī pazeminājies līdz 752-757 dzīvsudraba staba milimetriem un turpina kristies.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)