Banner 980x90

Dabas parks "Talsu pauguraine" un Kamparkalna skatu tornis

Talsu novada paugurainais reljefs ar savām īpatnībām nosaka ainavisko dažādību, turklāt tā vislabāk izteikta atklātajās, pārskatāmajās lauku kultūrainavās.

Nozīmīgākās dabas vērtības - mozaīktipa ainava, izteiksmīgs reljefs, aizsargājamo augu biotops, maz pārveidotas vecās ozolu, egļu un priežu audzes, introducēto sugu - dižskābāržu, baltegļu un duglāziju mežaudzes. "Talsu pauguraines" apmeklētāji var uzkāpt Ziemeļkurzemes augstākajā virsotnē - Kamparkalnā, pasapņot Sirdsezera un Sapņezera ūdensrožu ieskautajos krastos, izbaudīt mieru un klusumu "Jāņkalnu" māju apkārtnē, uzklausīt teikas un nostāstus par seniem un ne tik seniem laikiem. Kamparkalnā ir uzbūvēts arī tornis 28 m augstumā, no kura paveras brīnišķīga ainava. Šeit var vērot un fotografēt gan "Talsu pauguraines" dabas parka mežainās un pakalnainās ainavas un ezerus, gan arī tālākus pagastus un objektus, kuru atrašanās vietu dabā palīdz saskatīt torņa skatu platformā uzstādītie attēli.

Adrese: Dziļlejas, Mundigciems, Lībagu pagasts, Talsu novads, LV-3258
Tālrunis: +371 26469057
Mājaslapa: www.talsurajons.lvwww.visittalsi.com
E-pasts: info@talsurajons.lv, tic@talsi.lv
GPS koordinātes: 57.243790, 22.590294 (dabas parka "Talsu pauguraine" koordinātes)  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)