Banner 980x90

Dundagas pašvaldība konkursā meklē izpilddirektoru

Talsi24.lv
Talsi24.lv

Dundagas novada dome izsludinājusi konkursu vakantajam pašvaldības izpilddirektora amatam.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Dundagas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Laicāns ("Strādāsim kopā"), iepriekšējais pašvaldības izpilddirektors Visvaldis Radelis pagājušā gada rudenī šo amatu atstājis, jo pašvaldību vadītāji, kuri divas reizes ievēlēti pašvaldībā un vadījuši domi, piecus gadus pirms pensijas ik mēnesi var saņemt pabalstu divu minimālo mēnešalgu apmērā, un Radelis, kurš savulaik bijis arī Talsu pilsētas domes priekšsēdētājs, nolēmis šo iespēju izmantot.

Kopš pagājušā gada oktobra Dundagas pašvaldības izpilddirektora pienākumu izpildītāja ir Dundagas pils direktore Baiba Dūda, taču, ņemot vērā aizņemtību pamatdarbā, kā arī Latvijas Piļu un muižu asociācijā, kur viņa ir valdes priekšsēdētāja, Dūda no izpilddirektores pienākumiem vēlas atteikties, tāpēc pašvaldība šim amatam izsludinājusi konkursu, skaidroja Laicāns.

Izpilddirektora galvenie pienākumi ir organizēt un nodrošināt pašvaldības darbu atbilstoši normatīvajiem aktiem, organizēt un kontrolēt domes izdoto saistošo noteikumu un citu normatīvo aktu izpildi, nodrošināt teritorijas attīstības programmas projekta, teritorijas plānojuma projekta un budžeta projekta izstrādāšanu, kā arī saimnieciskā un gada publiskā pārskata sagatavošanu. Izpilddirektora pienākums ir vadīt pašvaldības administrācijas darbu finanšu vadības, projektu koordinēšanas, personāla piesaistes un attīstības, tehnoloģiju izmantošanas un attīstības, uzņēmējdarbības attīstības un ar iedzīvotāju interesēm saistītos jautājumos, kā arī uzraudzīt un kontrolēt pašvaldības iestāžu darbību.

No amata pretendentiem tiek prasīta vismaz otrā līmeņa augstākā izglītība,

prasmes risināt pašvaldības uzdevumus kontekstā ar novada specifiku un sabiedrības interesēm, kā arī latviešu valodas zināšanas augstākajā pakāpē un vēlamas angļu valodas prasmes. Tāpat tiek prasīta vismaz trīs gadu darba pieredze vismaz 20 darbinieku kolektīva vadīšanā. Vēlams, lai pretendentam būtu darba pieredze būvniecības jomas vadīšanā vai uzraudzībā un projektu vadībā.

Pieteikties brīvajai vakancei var līdz 24.februārim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)