Banner 980x90

Izdots žurnāls "Talsenieku stāsts Latvijas simtgadei"

Talsi24.lv
Talsi24.lv

6.novembrī reģionālā laikraksta ''Talsu Vēstis'' redakcijā tika prezentēts žurnāls ''Talsenieku stāsts Latvijas simtgadei''.

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Inita Fedko, ar Talsu novada fonda atbalstu tapušais projekts ir apliecinājums Talsu novada bagātībai – radošām un spēcīgām personībām.

"Ļoti daudz valstu un pilsētu ar kultūras mantojumu veicina konkurētspēju. Izmanto kultūras vērtības un kultūras cilvēkus – tas ir viens no veidiem, kā popularizēt arī Talsu novadu un personības, kas runā par šodien tik būtiskajām vērtībām. Kā bijusī skolotāja, šo žurnālu veltu arī skolēniem, jo svarīga ir jaunās paaudzes audzināšana," sanākušos uzrunāja idejas autore un projekta īstenotāja Monta Bērziņa.

Žurnālā "Talsenieku stāsts Latvijas simtgadei" ir apkopotas "Talsu Vēstu" žurnālistes Ilzes Kārkluvalkas intervijas ar izcilām personībām, kuru vārds saistāms ar Talsu novadu, — vēsturnieci, Cēsu vēstures un mākslas muzeja direktori Daci Tabūni, tēlnieku, Pedvāles brīvdabas mākslas muzeja izveidotāju Ojāru Feldbergu, mākslinieci, audēju kopas "Talse" vadītāju, Talsu tautastērpa brunču svītru raksta jeb svītrukoda un Talsu saulītes augšāmcēlēju Antru Auziņu, gleznotāju un rakstnieku Aleksandru Tauriņu un daudzu desmitu grāmatu autori Maiju Laukmani.

Pateicību aprakstītajiem varoņiem izteica žurnāliste Kārkluvalka. "Savos kabinetos varam sēdēt pie datoriem nobālējuši, bet, ja mums neuzticas cilvēki, ja mēs neprotam panākt kontaktu, tad nebūs šo rakstu un nebūs šīs interesantās avīzes. Vajag iet jaunus ceļus, nevajag turēties tikai pie standarta izdevuma – avīzes. Tādus izdevumus varam turpināt, vajag tikai komandu, vajag gribēšanu un vajag strādāšanu," sacīja Kārkluvalka.

"Pēdējā laikā es ļoti daudz daru bez atlīdzības, lai parādītu plašākai sabiedrībai mūsdienu materiālajā pasaulē, ka ne vienmēr ir vajadzīgs liels finansējums un atalgojums, lai paveiktu labas vietas. Parādīt cilvēkus, kurus paši brīžam uzskatām par pašsaprotamiem. Viņi savā darbā ir sajutuši dzīves garšu un par viņiem ir jārunā," uzsvēra žurnāla "Talsenieku stāsts Latvijas simtgadei" maketētāja Una Upīte.

Talsu novada fonda vadītāja Iveta Rorbaha atklāja, ka īstenotais projekts guvis vienu no lielākajiem punktu skaitiem. "Mani tiešām pārsteidz jūsu kolektīva ideja. Ļoti patika jūsu apņēmība neapstāties pie pirmā žurnāla, saprotu, ka šeit taps vēl kādas brīnišķīgas ieceres. Zinu, ka apņēmības to visu īstenot jums ir," piebilda Rorbaha.

Žurnāla eksemplāri nonāca Talsu novada pašvaldības iestādēs, tai skaitā, bibliotēkās, kultūras un izglītības iestādēs, kā arī dāvanā to saņēma žurnālā aprakstītie cilvēki.

Savukārt idejas autore Bērziņa, atklāšanas pasākumam noslēdzoties, piebilda: "Tas nav punkts, bet gan daudzpunkte."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)