Banner 980x90

Izsludina ikgadējo bateriju vākšanas konkursu "Tīrai Latvijai!"

Rīga, 25.sept., LETA. SIA "Zaļā josta" izsludinājusi ikgadējo bateriju vākšanas konkursu "Tīrai Latvijai!", ar mērķi veicināt ikdienas atkritumu šķirošanas kultūru un cīņu ar videi kaitīgiem atkritumiem, aģentūru LETA informēja "Zaļās jostas" mārketinga vadītāja Laima Kubliņa.

Konkursā aicinātas piedalīties vispārējās, profesionālās un pirmsskolas izglītības iestādes, kā arī interešu izglītības iestādes no visas Latvijas. Dalībnieku pieteikumi tiek pieņemti līdz šī gada 31.decembrim. Savukārt bateriju vākšana ilgs līdz nākamā gada 28.februārim.

Izlietoto bateriju vākšanas konkurss izglītības iestādēm kļuvis par ikgadēju tradīciju, ar kuras palīdzību "Zaļā josta" tiecas veicināt videi kaitīgu preču reģenerāciju. "Šajā mācību gadā konkurss divpadsmito gadu pēc kārtas apvieno bērnus un jauniešus, palīdzot visiem piedalīties tīras Latvijas vides veidošanā un vērtīgu resursu taupīšanā. Turklāt konkursa laikā bērni mācās izprast izlietoto bateriju kaitīgo ietekmi uz vidi, iepazīst bateriju pārstrādes gaitu un savām acīm ierauga, cik daudz šo videi kaitīgo atkritumu katrs no mums ik gadu rada," norāda "Zaļās jostas" valdes priekšsēdētājs Jānis Lapsa.

Konkursa laikā savāktās izlietotās baterijas tiks nogādātas pārstrādes rūpnīcā, izkausētas un pārstrādātas jaunās izejvielās.

Konkursu organizē "Zaļā josta" sadarbībā ar AS "BAO" un Valsts izglītības satura centru. Pērn, piedaloties 75 000 audzēkņu no 317 izglītības iestādēm, izdevies pārstrādei nogādāt 34,4 tonnas izlietotu bateriju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)