Banner 980x90

Jauniešu grupa ar velosipēdiem devusies apkārt Kurzemes piekrastei

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sākot ar 3.augustu, četru studentu komanda ir devusies, informatīvā projektā "On The Border" (Uz robežas), apkārt Latvijai. Astoņu dienu laikā velo entuziasts Toms Treimanis un viņa filmēšanas komanda veica 526 km gar visu Kurzemes piekrasti, sasniedzot Zemgali.

Kā pilsētas informācijas portālu Pilseta24.lv informēja "On The Border" sabiedrisko attiecību speciāliste Vera Grāvīte, 23 dienu garajā ceļojumā ar velosipēdu kopumā tiks mēroti gandrīz 1500 km, uzsākot un noslēdzot braucienu galvaspilsētā Rīgā, kā laikā komanda iepazīstās ar latvisko dzīvesveidu, tradīcijām un vērtībām.

Meklējot atbildi uz jautājumu, ko mūsdienās nozīmē būt latvietim, komanda sastapās ar interesantiem cilvēkiem, redzēja skaistākos dabas skatus un piedzīvoja visdažādākos laikapstāķlus Kurzemē. Students Toms no Vidzemes Augstskolas un studenti Agnese, Miks un Roberts no Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas RISEBA, tikās gan ar lībiešu kultūras darbinieci Baibu Šuvcāni un Kolkas pagasta pārvaldes vadītāju Aldi Pinkenu, gan Raimondu Požarski - velobraucēju, kurš jau pievarējis tūktošiem kilometru, Pāvilostas uzņēmēju, jūras rotaslietu amatnieku Rolfu Jansonu. Neizpalika arī pilsētās satiktie iedzīvotāji un mākslinieki - Kolka, Engures Mols, Pāvilosta, Latvijas kāpu tālākais punkts "Zaļais stars", savvaļas zirgi pie Papes ezera, Rucava un daudz citu skaistu vietu Kurzemē ir ne tikai redzētas, bet arī dokumentētas kvalitatīvā foto un video atskatā.

"Kurzeme mani iedvesmoja, protams, ar jūru, priežu mežiem un galvenokārt ar cilvēkiem ko satiku. Kurzemi ir vērts apceļot! Izjust latviskumu, dzirdēt bērnus ar jaukām balsīm un koklēm, sajust gludos grants ceļus. Kurzemes saulrieti un aktīvie cilvēki nu ir atmiņās, bet ko es sagaidīšu Zemgalē?", savās sajūtās dalās Toms Treimanis.

"On The Border" tiek īstenots no 3. augustam līdz 25. augustam. Projekta galamērķis ir kultūrvēsturiskā mantojuma izstrāde unikālas daudzsēriju dokumentālās filmas formātā, to papildinot ar vēl nebijušu publiski pieejamu digitālu velo maršrutu, iekļaujot lielāko daļu Latvijas robežteritorijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)