Banner 980x90

Jūlijā rūpniecības produkcijas apjoms pieauga par 2,7%

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
2016.gada jūlijā, salīdzinot ar 2015.gada jūliju, rūpniecības produkcijas izlaide pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 2,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Tai skaitā apstrādes rūpniecībā pieaugums par 3,4% un elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 3,2%, bet ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē bija samazinājums par 9,6%.

Lielākais ražošanas apjoma pieaugums bija farmaceitisko pamatvielu un farmaceitisko preparātu ražošanas nozarē un datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanas nozarē. Nozīmīgs produkcijas apjoma kāpums bija arī divās no trim pēc īpatsvara lielākajās apstrādes rūpniecības nozarēs: koksnes un koka izstrādājumu ražošanā – par 3,9% un gatavo metālizstrādājumu ražošanā, izņemot mašīnas un iekārtas – par 9,2%. Savukārt ražošanas apjoma samazinājums bija pārtikas produktu ražošanas nozarē par 3,6%, iekārtu un ierīču remontā un uzstādīšanā – par 16,2% un mēbeļu ražošanas nozarē – par 4,2%.

2016.gada jūlijā, salīdzinot ar 2016.gada jūniju, rūpniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās samazinājās par 1,9%. Tai skaitā apstrādes rūpniecībā kritums par 1%, elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 3,5% un ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 6,4%.

2016.gada jūlijā, salīdzinot ar 2015.gada jūliju, apstrādes rūpniecības apgrozījums pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem faktiskajās cenās samazinājās par 2,4%, tai skaitā vietējā tirgū – par 3,5% un eksportā – par 1,1% (no tā ārpus eirozonas – kritums par 6,2%, bet eirozonā – kāpums par 6,1%).

2016.gada jūlijā, salīdzinot ar jūniju, apstrādes rūpniecības apgrozījums pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem samazinājās par 0,6%, tai skaitā vietējā tirgū – par 1,7%, bet eksportā bija pieaugums par 0,6% (eirozonā kāpums par 5,5%, bet ārpus eirozonas kritums par 4,4%).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)