Banner 980x90

Karstvīna svētkos Sabiles Vīna kalns pārtaps par gaismas objektu

Ventspils, 4.dec., LETA. Sestdien, 9.decembrī, Sabilē ceturto reizi svinēs Karstvīna svētkus, kuru laikā Sabiles Vīna kalns pārtaps par gaismas objektu, aģentūru LETA informēja Talsu novada pašvaldībā.

Piedaloties festivālā "Latvijas Goda aplis", mākslinieks Andris Millers, Sabiles kultūras nama vadītāja Gerda Zeberiņa un gaismu mākslinieks Jānis Pētersons ar gaismu un vizualizācijas palīdzību iecerējuši parādīt stāstu par Sabiles Vīna kalna rašanās vēsturi. Tā būs patiesos faktos balstīta animācija ar Sabilei raksturīgo humora devu, sola pasākuma organizatori.

Gaismu spēles un animācijas veidotas tā, lai tās būtu saistošas plašākai mērķauditorijai – arī bērniem, jo ar animāciju palīdzību tiks izstāstīta Sabiles Vīna kalna vēsture un ikviens varēs izbaudīt līdz šim Sabilē neredzētas gaismu spēles. Par gaismas objektu pārtaps arī Vīna kalna biļešu tirgotavas namiņš.

Sabiles Vīna kalns staros 9.decembrī no plkst.17 līdz 21, ar vairākiem izrādīšanas seansiem.

Festivāls "Latvijas Goda aplis" ir viens no Latvijas valsts simtgades programmas notikumiem. To rīko biedrība "Staro 100" sadarbībā ar novadu pašvaldībām, kultūras centriem un namiem, nevalstiskām organizācijām, novadu iedzīvotājiem un uzņēmējiem, Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades biroju. Festivāls "Latvijas Goda aplis" notiks visā Latvijā, sākot no šī gada novembra līdz 2018.gada novembrim, aicinot vietējos iedzīvotājus iesaistīties kopīgā Latvijas simtgades svinēšanā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)