Banner 980x90

Kurzemē un valsts centrālajā daļā jāuzmanās no apledojušiem ceļiem

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv

1.decembra rītā apledojums apgrūtina braukšanu uz autoceļiem Kurzemē un valsts centrālajā daļā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Slidenajos ceļa posmos tiek veikti brauktuves kaisīšanas darbi apledojuma likvidēšanai. Sākot no plkst.3.25 rītā ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 85 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Šobrīd braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti Ainažu virzienā no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam, Siguldas virzienā no Rīgas līdz Vangažiem, Rīgas apkārtnē no Baltezera līdz Saulkalnei un no Salaspils līdz Babītei, Daugavpils virzienā no Rīgas līdz Ogrei un no Lielvārdes līdz Pļaviņām, Bauskas virzienā no Rīgas līdz Iecavai, Jelgavas virzienā visa maršruta garumā, kā arī Liepājas virzienā no Rīgas līdz Saldum un no Skrundas līdz Liepājai, un Ventspils virzienā no Rīgas līdz Kūdrai.

Savukārt uz reģionālajiem autoceļiem apledojums konstatēts Rīgas, Ogres, Dobeles, Kuldīgas, Saldus, Talsu un Tukuma apkaimēs.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā daudzviet gaidāmi nokrišņi, galvenokārt lietus, piekrastes rajonos rietumu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 15-19 metriem sekundē..

LVC atgādina, ka paaugstinātā riska vietas uz ceļa, kur apledojums veidojas ātrāk un visbiežāk, ir tiltu brauktuves (tās ātrāk atdziest un atrodas paaugstināta gaisa mitruma apstākļos) un ceļš, kas ir noēnots (koki no abām pusēm) vai iet cauri ieplakām, kur koncentrējas auksts gaiss. 

Tiek uzsvērts, ka ceļu uzturētāju darbība nevar novērst ceļu apledošanu, bet gan vērsta uz bīstamo braukšanas apstākļu uzlabošanu normatīvajā laikā, tāpēc jārēķinās ar to, ka faktiskā satiksmes situācija ziemā var mainīties ļoti strauji.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)