Banner 980x90

Kurzemes pašvaldību pārstāvji Pūcem pauž bažas par zaudējumiem administratīvi teritoriālās reformas gadījumā

Rīga, 13.marts, LETA. Šodien, tiekoties ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Juri Pūci (AP), vairāki Kurzemes reģiona pašvaldību vadītāji pauduši bažas par zaudējumiem valstij jaunas administratīvi teritoriālās reformas gadījumā, aģentūru LETA informēja Kuldīgas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Kārlis Komarovskis.

Šodien Kuldīgas novada domē norisinājusies Kurzemes plānošanas reģiona attīstības padomes sēde, kurā piedalījies arī Pūce, pārrunājot administratīvi teritoriālo reformu un citus aktuālus jautājumus.

Ministra vizītes mērķis bija informēt pašvaldību pārstāvjus par administratīvi teritoriālo reformu, ko ministrs vēlas realizēt līdz 2021.gada pašvaldību vēlēšanām. Politiķis kā piemēru minējis Dānijas praksi, kurā pašvaldības noteikšana tiek balstīta uz jauniešu skaitu konkrētajā reģionā, jo tas ir garants ilgtspējīgai attīstībai.

Komarovskis klāstīja, ka vairāki pašvaldību pārstāvji ar bažām izteikušies par reformu, uzsverot, ka reforma atkal valstij nesīs zaudējumus, un, ka jāizvērtē, vai tās realizācija patiesi optimizēs pašvaldības. Šis jautājums raisījis lielākās diskusijas sarunā ar Pūci. Tāpat pašvaldību pārstāvji izteikušies par ceļu infrastruktūras jautājumu, skolu tīklu, finansiālo aspektu, iezīmējot, cik svarīgi ir darba vietu veidošana reģionos. Diskusija ilgusi vairāk nekā pusotru stundu.

Jau vēstīts, ka Pūce šodien devies reģionālajā vizītē uz Kuldīgu, Brocēniem un Saldu, lai diskutētu par administratīvi teritoriālo reformu. Šāda tipa vizītes Latvijas novados paredzētas arī laika posmā no jūnija līdz septembrim.

Jauna Administratīvo teritoriju un apdzīvotu vietu likuma izstrāde un iesniegšana Ministru kabinetā paredzēta līdz 2019.gada 1.decembrim. Plānots, ka Saeimā likums tiks pieņemts līdz 2020.gada 1.jūnijam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)