Banner 980x90

Labiekārtošana, apzaļumošana un bruģēšana. SIA "Alejas projekti"

Apzaļumošana jeb apstādījumu ierīkošana ir jebkura mēroga ainavas radīšana un kopšana. Apzaļumošanā ietilpst zāliena, koku, krūmu stādījumu un puķu dobju ierīkošana.

Apzaļumošana

Apzaļumošana jeb apstādījumu ierīkošana ir jebkura mēroga ainavas radīšana un kopšana. Apzaļumošanā ietilpst zāliena, koku, krūmu stādījumu un puķu dobju ierīkošana.

Apzaļumošana – zāliena ierīkošana – ir ainavas veidošanas pamatelements. Zālieni var būt – košumzālieni (klasiskais mauriņš), ceļmalu zālieni, puķu pļavas, sporta zālieni, mākslīgais segums. Apzaļumošana – zāliena ierīkošana sevī ietver pamatnes planēšanu, melnzemes uzvešanu, izlīdzināšanu, sakņu, akmeņu un citu piemaisījumu izlasīšanu, blietēšanu, sēšanu, zāliena sēklu maisījumu, minerālmēslojumu un parasti arī pirmo pļaušanu.

Apzaļumošana – koku, krūmu stādījumu ierīkošana – ir atbildīgs darbs, jo koki ir īpaši jutīgi pret neatbilstošu stādīšanas kvalitāti. To lieliski paveic SIA "Alejas projekti", kas ir viens no profesionālākajiem uzņēmumiem koku stādīšanas darbiem Latvijā. Stādot kokus, tiek ņemta vērā apkārtējās vides, tai skaitā sociālā ietekme uz stādījumiem.

Apzaļumošana – puķu dobju ierīkošana – ir koša akcenta izveidošana, kas mainīsies līdzi gadalaikiem, priecējot ar krāsām un smaržu. Puķes apstādījumos iepriecina jau martā ar pirmajiem sniegpulksteņiem, krokusiem, sniega rozēm un līdz salnām ziedošajām asterēm, samtenēm un verbenām. Galvenā puķu izmantošanas priekšrocība apzaļumošanā ir operatīva dobes formas un sastāva maiņa, iegūstot krāšņu akcentu.

Lasiet vairāk: http://www.alejasprojekti.lv/pakalpojumi/apzalumosana

Teritorijas labiekārtošana

Teritorijas labiekārtošana ir dažāda veida teritoriju sakopšana, to ērtības, pieejamības un funkcionalitātes nodrošināšana. Teritorijas labiekārtošana ietver sevī solu, atkritumu urnu, veloturētāju montāžu, kā arī sporta un rotaļu laukumu ierīkošanu.

SIA "Alejas projekti" sagādā un uzstāda dažādu ražotāju un veidu labiekārtojuma elementus, piemēram, solus, atkritumu urnas, veloturētājus, karogu mastus utt. Sadarbībā ar Latvijas lielākajiem rotaļu un sporta iekārtu ražotājiem un izplatītājiem, uzņēmums spēj ierīkot arī visinteresantākos un funkcionālākos rotaļu un sporta laukumus.

Teritorijas labiekārtošana, ko veic SIA "Alejas projekti", ļauj ātri un kvalitatīvi izbūvēt iekārtas, sagatavot rotaļu un sporta laukumu segumus un pamatnes.

Lasiet vairāk: http://www.alejasprojekti.lv/pakalpojumi/labiekartosana

Bruģēšana

Bruģēšana ir bruģa ieklāšana skaistas, sakoptas vides veidošanai – celiņu, ietvju, piebraucamo daļu un laukumu izveidei. Bruģēšanas iespējas ir ļoti plašas, jo bruģi iespējams ieklāt gandrīz jebkurā vietā, neatkarīgi no reljefa un zemes seguma īpatnībām.

Bruģēšana visbiežāk tiek izmantota piemājas celiņu un ietvju iekārtošanai, taču arvien biežāk to izmanto arī ielu, autostāvvietu un laukumu izveidē. Bruģēšana ir populārs seguma ieklāšanas veids, jo bruģim ir plašas pielietošanas iespējas, kā arī pieejami visdažādākie tā veidi, krāsas un formas.

Bruģēšana tiek uzsākta ar bruģa līmeņu atzīmēšanu, tad tiek norakta augsne, ko aizvieto ar pieberamajām smiltīm, šķembu un skaloto smilšu kārtu. Šo kārtu biezums ir atkarīgs no augsnes, mitruma un citiem apstākļiem. Tikai pēc tam tiek ieklāts bruģis.
Bruģēšana veidos ilgmūžīgu segumu, taču tā kvalitātes saglabāšanai nepieciešama kopšana. Ziemas laikā virs bruģa nedrīkst skaldīt sasalušo ledu un arī bērt sāli. Kopumā bruģa kopšana ir ļoti vienkārša – to notīra ar slotu, un ik pa laikam starp bruģakmeņiem iekaisa smiltis.

SIA "Alejas projekti" bruģēšanas darbus vada sertificēts būvdarbu vadītājs un profesionāli projektu vadītāji ar pieredzi dažāda lieluma un sarežģītības darbu veikšanā. Bruģēšana tiek veikta, izmantojot dažāda veida materiālus – granīta un betona bruģakmeni, klinkeru, dolomītu, koku un betonu.

Lasiet vairāk: http://www.alejasprojekti.lv/pakalpojumi/brugesana

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)