Banner 980x90

Lai stiprinātu novada iedzīvotāju vienotību, dundadznieki organizēs cilvēku ķēdi no Dundagas līdz Kolkai

Rīga, 28.aug., LETA. Lai stiprinātu novada iedzīvotāju vienotību, sestdien, 31.augustā, dundadznieki organizēs cilvēku ķēdi no Dundagas līdz Kolkai, aģentūru LETA informēja organizatoru pārstāve Māra Abaja.

Iedzīvotāju ķēde tiks organizēta ciemu teritorijās gar Senās uguns nakts stafetes skrējiena maršrutu. Ierosinājums par cilvēku ķēdes veidošanu Senās uguns nakts pasākumā izskanēja Dundagas novada iedzīvotāju protesta demonstrācijas laikā pagājušajā ceturtdienā, 22.augustā. Cilvēku ķēdes veidošana ir novada iedzīvotāju un tā atbalstītāju vienotības un savstarpēju atbalstu apliecinošs pasākums.

"Senās uguns nakts Kolkā" laikā no plkst.14.30 līdz 20 notiks stafetes skrējiens ar lāpu rokās un cilvēku ķēde. Pasākuma sākums paredzēts Dundagā, bet beigas - Kolkasragā. Cilvēku ķēde tiks veidota pa posmiem ciemu teritorijās. No plkst.20 līdz 20.30 notiks lāpu gājiens no Kolkasraga līdz jūras piekrastei pie Kolkas tautas nama. No plkst.20.30 līdz 21.30 paredzēta skrējiena dalībnieku sagaidīšana ar dziesmām, dejām un spēka rituāliem jūras krastā pie Kolkas tautas nama.

Plkst.21.30 gaidāms Marta Kristiana Kalniņa, Līvas Kalniņas, Kristiānas Stirānes un pianista Jāņa Miltiņa, kā arī perkusionista Ivara Kalniņa koncerts, kurā izskanēs Imanta Kalniņa, Jāņa Lūsēna, Aivara Hermaņa un Valta Pūces skaistāko sajūtu dziesmas.

Abaja sacīja, ka pēc 22.augusta demonstrācijas ir tapusi eksperimentāla ziņu un viedokļu lapa, kurā tiks atspoguļoti viedokļi par un ap Dundagas novadu.

Jau ziņots, ka 22.augustā piketā piedalījās ap 350 cilvēku. Piketētāji pašvaldības vadībai pieprasīja atjaunot amatā Kolkas pagasta pārvaldes vadītāju Aldi Pinkenu, jo viņu ieskatā Pinkens atbrīvots nepamatoti. 

Dundagas novada domes priekšsēdētājs Aldis Felts ("Mūsu cilvēkiem") pašvaldības interneta vietnē skaidrojis, ka Kolkas pagasta pārvaldes vadītājs bez publiska piedāvājuma pēc saviem ieskatiem pieņemot darbā darbiniekus un slēdzot saimnieciskus līgumus. Domes priekšsēdētājs arī pārmet Pinkenam, ka viņš tikai pēc sev zināmas izvēles, bez pilnvarojuma pasūtīt projektu, esot noslēdzis līgumu par ēkas "Zītari" pārbūves projektēšanu.

Demonstranti uzrunā pauda viedokli, ka esošā Dundagas novada dome ir zaudējusi iedzīvotāju uzticību un tādēļ tai ir jāatkāpjas un jārīko pašvaldības ārkārtas vēlēšanas. Domes vadība tika godināta ar klusuma brīdi. Pēc tam visi skandēja dziesmu "Nav vērts".

Dundagas novada domes koalīcija ignorēja protestētāju prasību un Pinkenu Kolkas pagasta pārvaldes vadītāja amatā neatjaunoja, jo uzskata, ka Pinkens nepilda novada domes vadības rīkojumus, tādēļ viņš zaudējis darba devēju uzticību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)