Banner 980x90

Lauksaimniecības muzejs Talsos aicina iepazīt laukus interesantos pasākumos

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Latvijas Lauksaimniecības muzejs aicina ikvienu viesi Talsos iepazīties ar īstām lauksaimniecības vēstures liecībām - kā senie latvieši saimniekoja un dzīvoja Latvijas laukos. Cik daudz darba prasīja galdā likts maizes klaips? Kāda ir pareizā secība lietvārdiem: krējums-piens-sviests-govs, un kas tos visus saista? Vai bitēm piemīt fenomenālas spējas, kuras radītu cilvēkā skaudību? Cik tonnas smaga ir pašgājēja lokomobile ''GARRETT''? Ar kādu tehniku pārvietojās mūsu vectēvi? Kādā veidā 17.gadsimtā lielāko pilsētu iedzīvotāji tika pie ūdens? Kur var redzēt 9.gadsimta Āraišu ezerpili?

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Mergups-Kutraitis, 2016.gadā muzeja durvis būs atvērtas ikvienam zinātkāram apmeklētājam, it īpaši nozīmīgāko svētku pasākumu laikā Talsos:

* Maijs

21.maijs – Muzeju nakts. Talsos - dienā norisināsies "Rallijs Talsi 2016", bet vakarā, jau divpadsmito reizi visā Latvijā, ar daudzveidīgām aktivitātēm notiks pasākums "Muzeju nakts 2016", ar moto "Durvis". Muzeju nakts lielākais jampadrancis notiek Latvijas Lauksaimniecības muzejā – tirgus, lustes, danči, selfiju taisīšana, iejušanās tēlos un daudz kas cits.

Muzejs viesosies arī tradicionālajā lauksaimnieku un mežizstrādātāju pasākumā "Traktordienas 2016". Kur traktortehnika, tur Latvijas Lauksaimniecības muzejs un Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra!

* Jūlijs

1. un 2.jūlijs - Talsu pilsētas svētki "Vasaras vidus svinēšana". 1.jūlija vakarā Latvijas Lauksaimniecības muzeja pārstāvji svētku dalībniekus aicinās piedalīsies nakts pastaigā, kas šogad būs 19.-20.gs. mijas noskaņās.

* Septembris

Ar Latvijas Lauksaimniecības muzeja vēstures liecībām interesenti varēs iepazīties Ventspils muzeja rīkotajā pasākumā Brīvdabas muzejā.

Latvijas Lauksaimniecības muzejs apmeklētājiem atvērts visu gadu, tāpēc jau šodien, neatkarīgi no gada laika un apstākļiem, piedāvā telpas un teritoriju dažādiem pasākumiem - semināriem, gadskārtu godu atzīmēšanai, dažādiem kolektīviem, domubiedriem, kā arī citiem pasākumiem pēc vajadzības un iespējām. Katrs apmeklētājs te jutīsies kā mīļš ciemiņš.

Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras nodaļa Latvijas Lauksaimniecības muzejs sniedz plašu informāciju ar lauksaimniecības nozaru attīstību, saimniekošanu un dzīvi Latvijas laukos no 19.gadsimta beigām līdz mūsdienām. Muzeja krājumā ir visdažādākās zemes apstrādes, kopšanas, ražas novākšanas un pārstrādes tehnika, lauku amatnieku (kalēja un galdnieka) darbarīki, ierīces un izgatavojumi zemes mērīšanai, meliorēšanai nepieciešamais: ģeodēzijas instrumenti, kartes, drenāžas plāni, melioratoru aprīkojums, un daudz kas cits! Te var atrast praktiski visu, kam sakars ar zemi, saimniekošanu un lauku sētu.

Katrs apmeklētājiem var izsekot izmaiņām lauksaimniecības tehnikā – no spriguļa līdz kombainam, no kapļa līdz modernai zemes apstrādes tehnikai, kā arī uzzināt par zemes sastrādāšanu, sēju, ražas vākšanu, talkām, labības kulšanu, darbu maltuvē un maizes cepšanu, īpašām pašgājēja tvaika lokomotīvēm un traktoriem, 200 gadu vecu koka ūdensvada cauruli, Āraišu ezerpils drenāžas fragmentiem, u.c..

Muzeja darba laiks ir katru darba dienu plkst.9.00-17.00, bet 1.maija - 30.septembrim arī sestdien un svētdien plkst.10.00-15.00. Tas atrodas Ziemeļkurzemē, Talsos - 113 km attālumā no Rīgas, 76 km no Ventspils un 145 km attālumā no Liepājas.

Tālrunis 63291343, 25463748, e-pasts: llm@llm.lv

Adrese: Celtnieku iela 12, Talsi, LV-3201, http://www.llm.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)