Banner 980x90

"Lauku ceļotājs": Vasaras sezonā iedzīvotāju interese par lauku tūrismu saglabājusies nemainīga

Rīga, 23.jūl., LETA. Šī gada vasaras sezonā iedzīvotāju interese par lauku tūrismu saglabājusies nemainīga, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" vadītāja Asnāte Ziemele.

Aptaujājot lauku saimniecības, Ziemele norādīja, ka dažviet laikapstākļi ir ietekmējuši tūrisma plūsmu, bet galvenokārt tas saglabājies stabils. Piemēram, lauku sētā "Caunītes" apmeklējuma kritums nav bijis, taču laika trūkuma un kapacitātes dēļ nespēj uzņemt vairāk viesu. "Caunītēs" visvairāk bijuši viesi no Japānas, Beļģijas, Vācijas un Igaunijas.

Ziemele atklāja, ka šovasar Bīriņu pilī apmeklētāju skaits ir nemainīgs, bet izmaiņas bijušas banketu un viesnīcas pieprasījumā - lielos organizētos banketus pamazām aizvieto daudzas nelielas 20 cilvēku svinības restorānā un individuālie viesnīcas un restorāna apmeklētāji. Savukārt Skrundas muiža atsakās no lielām viesībām, piemēram, kāzām.

Viņa piebilda, ka par kāzu, saviesīgu pasākumu un grupas braucienu apjomiem nesūdzas arī Mazmežotnes muiža un Arendoles muiža.

Ziemele atzīmēja, ka viesnīcā "Spirngšļu dzirnavas" šovasar tūristu pieplūdums ir nemainīgs, jo viesnīca ir atpazīstama kā "pasākumu vieta". Viņa sacīja, ka laikapstākļi viesnīcas noslogojumu neietekmē, jo "rezervācijas iet pilnā sparā". Tāpat viesu namā "Kosīši" noslogojums esot 100% apmērā. Pamatā klienti ir ģimenes ar bērniem, kā arī tiek organizētas bērnu nometnes. Pēc Ziemeles teiktā, atpūtas ilgums "Kosīšos" ir aptuveni nedēļu, kas ir vairāk salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, kad atpūtas ilgums viesu namā bija no četrām līdz piecām dienām. Galvenokārt viesu nama apmeklētāji ir vietējie tūristi, savukārt ārzemnieku gandrīz nav, viņa teica.

Viņa norādīja, ka viesu namā "Sīpolu mājas" vasaras sezonā ir daudz ekskursiju, kurās apskata dzirnakmeņus, gleznu kolekciju un koktēlnieku izstādi. Kempingā "Ezerpriedes" drēgnais laiks nedaudz ietekmē tūristu plūsmu, visbiežāk rezervāciju atsaka tie, kas izvēlas nakšņošanu teltīs, peldēšanu un makšķerēšanu, taču kempinga noslogojums esot pietiekams.

Ziemele atklāja, ka kempinga "Melnsils" noslogojumu laikapstākļi ietekmē tiešā veidā. Jūnijs bija ievērojami labāks nekā citus gadus, jo laikapstākļi bija pateicīgi biznesam, savukārt jūlijā noslogojums bijis sliktāks nekā citus gadus. Viņa skaidroja, ka kempingā novērota tendence, ka lietainās dienās tiek atceltas rezervācijas un jaunas rezervācijas neienāk, bet saulainās dienās rezervāciju skaits būtiski pieaug.

"Lauku ceļotājs" mērķis ir lauku tūrisma attīstība Latvijā kopējā lauku ekonomikas kontekstā, sadarbojoties ar lauksaimniecības, pašvaldību, dabas aizsardzības un citām nozarēm. "Lauku ceļotājs" pārstāv biedru intereses, iesaistās uzņēmējiem labvēlīgas politikas veidošanā, kalpo kā profesionālas informācijas forums un mārketinga platforma. "Lauku ceļotāja" biedri ir lauku tūrisma, lauksaimniecības, amatniecības uzņēmēji, pašvaldības, valsts iestāžu un organizāciju struktūrvienības visos Latvijas novados.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)