Banner 980x90

Lūdz sākt kriminālvajāšanu par uzbrukumu diviem policistiem ģimenes skandālā Talsu novadā

Rīga, 7.jūn., LETA. Valsts policija (VP) noslēgusi izmeklēšanu par negadījumu pagājušā gada beigās Talsu novadā, kad divi likumsargi ģimenes konflikta laikā guvuši traumas - sistas un durtas brūces galvā -, aģentūru LETA informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Pagājušā gada 9.novembrī VP saņemts izsaukums uz ģimenes konfliktu Talsu novadā, kur, kā apgalvoja mājinieki, vīrietis, būdams alkohola reibumā, apdraud apkārtējos. Notikuma vietā ieradās gan VP, gan Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests. Pēc mediķu lūguma vīrietis piekritis doties uz psihoneiroloģisko slimnīcu, pirms tam sakrāmējot savas personīgās mantas mājas otrajā stāvā.

Lai vīrietis paliktu redzeslokā, VP amatpersona devusies viņam līdzi. Istabā, krāmējot savas mantas, vīrietis ieraudzīja skrūvgriezi. Viņš to paņēma un tuvojās likumsargam sakot: "Paldies, ka tu esi vienīgais, kurš cenšas patiesi izprast manu situāciju un esi tik ļoti saprotošs." Vīrietis pēc šo vārdu izteikšanas uzbrucis policistam, iesitot un iedurot viņam vairākas reizes galvā. Kad istabā ieradies otrs VP darbinieks, vīrietis uzbrucis arī viņam, iesitot pa galvu.

Rezultātā abiem VP darbiniekiem dienesta pienākumu pildīšanas laikā nodarīti miesas bojājumi, un viņiem sniegta medicīniskā palīdzība. Savukārt 1998.gadā dzimušo vīrieti policisti saslēguši roku dzelžos, un viņš aizturēts.

Talsu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļā sākts kriminālprocess par uzbrukumu varas pārstāvim saistībā ar viņa likumisku dienesta darbību. Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu noziegumu bargākais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem.

Vīrietis iepriekš nav ticis sodīts un viņam ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Tāpat vīrietim tika noteikta ekspertīze, kurā viņš atzīts par pieskaitāmu. Pašlaik izmeklēšana kriminālprocesā ir pabeigta un tas nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)