Banner 980x90

Lūdz sākt kriminālvajāšanu pret sievieti par noziedzīgi iegūtu līdzekļu realizāciju Talsu novadā

Rīga, 17.jūn. , LETA. Lūdz sākt kriminālvajāšanu pret sievieti par noziedzīgi iegūtu līdzekļu realizāciju Talsu novadā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Policija šā gada februāra beigās uz aizdomu pamata par nelikumīgu alkoholisko dzērienu glabāšanu un realizēšanu Talsu novadā aizturēja1959.gadā dzimušu sievieti, kura jau iepriekš vairākkārt ir nonākusi policijas redzeslokā par līdzīga rakstura noziedzīgiem nodarījumiem, stāstīja Šeršņova. Sievietei tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Kratīšanas rezultātā vairākos īpašumos Talsu novadā tika izņemti 426 litri alkohola - 132 litri spirta un 294 litri degvīna. Tāpat no nelegālās aprites izņemtas 45 000 cigaretes bez akcīzes markām - 15 000 cigaretes "NZ" un 30 000 cigaretes "Fest".

Kriminālprocesā tika uzlikti aresti pieciem īpašumiem Talsu novadā un trim automašīnām, kā arī naudas līdzekļiem, kas iegūti noziedzīgā ceļā. Izmeklēšanā tika gūti pierādījumi tam, ka sieviete šos īpašumus un automašīnas iegādājusies no finanšu līdzekļiem, kurus ieguvusi, pārdodot nelegālās cigaretes un alkoholu, teica policijas pārstāve.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par noziedzīgi iegūtu mantu var atzīt arī mantu, kas atrodas citas tādas personas rīcībā, kura uztur pastāvīgas ģimenes, saimnieciskas vai citādas mantiskas attiecības ar personu, ja šīs personas rīcībā esošās mantas vērtība nav samērīga ar tās likumīgiem ienākumiem un ja persona nepierāda, ka manta ir iegūta likumīgā ceļā. Šajā gadījumā īpašumi bija uz sievietes radinieces vārda, taču neviena no viņām nespēja pierādīt to, ka mantas ir iegūtas likumīgā ceļā, skaidroja Šeršņova.

Šis šogad Kurzemes reģiona pārvaldē ir pirmais nodotais kriminālprocess par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu.

Šeršņova piebilda, ka dažādu ekonomisko noziegumu, tostarp noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas apkarošana, ir viena no VP iepriekš noteiktajām prioritātēm, uz ko arī turpmāk tiks vērsta pastiprināta uzmanība un turpināts aktīvs darbs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)