Banner 980x90

Mazā bērnu skaita dēļ slēgs pirmsskolas izglītības iestādes filiāli Tiņģerē

Rīga, 28.sept., LETA. Mazā bērnu skaita dēļ no novembra tiks slēgta Valdemārpils pirmsskolas izglītības iestādes "Saulstariņš" filiāle Tiņģerē, aģentūru LETA informēja Talsu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas vadītāja pienākumu izpildītāja Inita Fedko.

No septembra "Saulstariņš" filiāli Tiņģerē apmeklē septiņi bērni. Izvērtējot apstākļus, pieņemts konceptuāls lēmums no 1.novembra filiāles, kas darbojusies deviņus gadus, darbību beigt.

Talsu novada Izglītības pārvaldes vadītāja vietniece Vineta Ozola informēja, ka vasarā no bērnudārza tika izņemti trīs bērni, tādēļ septembrī filiāli Tiņģerē apmeklē vairs tikai septiņi audzēkņi. Trīs bērni ir trīs gadus veci, viens ir četrus gadus vecs, divi piecus un viens - sešus gadus vecs izglītojamais.

Talsu novada saistošajos noteikumos ir paredzēts, ka var komplektēt grupu, ja līdz trīs gadu vecumam ir desmit bērnu, bet vecumā no trīs līdz četriem gadiem - 13 bērni.

Mazā bērnu skaita dēļ iestādē ir apgrūtinoši veikt finansiālus ieguldījumus tās tehniskā stāvokļa uzlabošanai. Arī ēdināšanas nodrošināšana ir apgrūtinoša. Pašlaik bērniem netiek piedāvātas brokastis, ik dienu pusdienas un launags tiek vests ar vieglo automašīnu no Valdemārpils.

Ozola skaidroja, ka notikusi tikšanās ar vecākiem, lai pārrunātu radušos situāciju. Vecāki ir neapmierināti, jo ikviens vēlas, lai izglītības iestāde atrastos pēc iespējas tuvāk dzīvesvietai, tomēr bērnu vecāki izprot situācijas būtību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)