Banner 980x90

Nedēļas nogalē pludmaļu sakopšanas talkā brīvprātīgie savākuši 276 maisus ar atkritumiem

Rīga, 27.sept., LETA. Aizvadītajā sestdienā Dundagas, Rojas, Mērsraga un Salacgrīvas novadu piekrastēs 597 brīvprātīgie savākuši 276 maisus ar atkritumiem, aģentūru LETA informēja iniciatīvas "Piekrastes tīrrade" pārstāve Sanita Rībena.

Rībena informēja, ka arī šajā piekrastes teritorijā brīvprātīgie atrada daudz izsmēķu un balonu - gan nemarķētus, gan tādus, kuru marķējums liecina par dažādu uzņēmumu svinībām.

"Iniciatīva ir ne tikai praktiska, bet arī simboliska akcija, jo šādai "tīrradei" būtu jākļūst par katra iedzīvotāja, tūrista, uzņēmēja, politiķa un amatpersonas ikdienu. Tikai no mums pašiem ir atkarīgs, kādā vidē dzīvosim mēs, mūsu bērni un mazbērni," pauda Rībena.

Iniciatīvas noslēgums plānots nākam sestdien, 29.septembrī, kad brīvprātīgie aicināti sakopt Rīgas un Jūrmalas piekrastes.

Reģistrēties dalībai iniciatīvā iespējama interneta vietnē "www.tirrade.lv". Savlaicīga reģistrācija ir svarīga, jo ar tās palīdzību iespējams pēc iespējas efektīvāk saplānot cilvēku noslodzi visā piekrastes garumā. Iniciatīvas rīkotāji visu Latvijas piekrasti ir sadalījuši īsākos posmos, kas ir aptuveni 3,5 kilometrus gari.

Kā ziņots, iniciatīvas "Piekrastes tīrrade" laikā šomēnes iecerēts sakopt visu 500 kilometrus garo Latvijas piekrasti. Iniciatīvas autori ir "Vides izglītības fonds" un kampaņas "Mana jūra" dalībnieki, kas kas ik vasaru veic piekrastes atkritumu monitoringu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)