Banner 980x90

Nedēļas nogalē Slīteres Nacionālajā parkā norisināsies nakts kukaiņu vērošana

Rīga, 3.aug., LETA. Slīteres Nacionālajā parkā pie Šlīteres bākas 5.augustā plkst.21 norisināsies nakts kukaiņu vērošanas pasākums, aģentūru LETA informēja dabas izglītības centra "Slītere" vadītāja Andra Ratkeviča.

Sākumā apmeklētāji varēs klausīties Kristapa Vilka un Uģa Piterāna kukaiņstāstus un redzēt bilžrādes. Pēc tam sāksies galvenais process - pūcīšu, lācīšu, sfingu, mūķeņu, mūku, vērpēju, sprīžmešu un daudzu citu kukaiņu pievilināšana ar izgaismotu ekrānu. Uz gaismu salidojušos tuvāk pavērot varēs pavērot improvizētā laboratorijā tur pat pie bākas.

Tāpat paredzēts vakara pārgājiens pa Zilo kalnu dabas taku.

Ratkeviča gan norādīja, ka ka nakts kukaiņu uzvedību ietekmē laikapstākļi, tādēļ nekad nevar zināt, kas tieši ieradīsies uz izgaismoto "skatuvi".

Pasākuma apmeklējums ir bez maksas. "Slīteres kukaiņu nakti" organizē Latvijas Entomoloģijas biedrība, Dabas aizsardzības pārvalde un biedrība "Zaļā doma".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)