Banner 980x90

"Nedomāju, ka kurš katrs var tikt ar to galā" – atzīst Talsu novada domes priekšsēdētāja ēna

Talsi24.lv
Talsi24.lv

10.februārī Latvijā bija Ēnu diena. Tās laikā jaunieši izmantoja iespēju, lai iepazītu interesējošo profesiju un to pārstāvju ikdienas ritmu. Arī Talsu novada pašvaldībā viesojās vairākas ēnas – trīs no tām dienu pavadīja kopā ar Talsu novada domes priekšsēdētāju Aivaru Lācaru.

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Talsu novada pašvaldības Komunikāciju speciāliste Inita Fedko, vēlmi ēnot domes priekšsēdētāju Aivaru Lācaru izteica trīs jaunietes no Talsu Valsts ģimnāzijas un Talsu Kristīgās vidusskolas. Meitenes interesi pamatoja ar vēlēšanos uzzināt ko vairāk par novada domes priekšsēdētāja ikdienas pienākumiem un darba specifiku, tā gūstot iedvesmu arī savu profesiju izvēlei.

10.februāris Lācarus ēnām bija gana spraigs – diena sākās jau plkst.8.00 no rīta. Drīz pēc iepazīšanās sekoja domes priekšsēdētāja brauciens uz Rīgu, lai piedalītos kanāla RE:TV reģionālā raidījuma "Īsi un konkrēti" diskusijā par uzņēmējdarbības veicināšanu. Savukārt plkst.15.00 priekšsēdētājs kopā ar ēnām tikās ar Talsu novada mazpulcēniem.

"Talsu novada domes priekšsēdētāja diena ir ļoti stingri saplānota pa sekundēm, minūtēm un stundām. Tas, manuprāt, ir sarežģīti. Jāspēj pārslēgties no vienas tikšanās uz otru, pāriet no vienas tēmas uz citu. Pa vidu vēl jāpaspēj izskatīt un parakstīt dažādus dokumentus. Tas ir sarežģīti, turklāt, dzīvojot tādā režīmā katru dienu. Nedomāju, ka kurš katrs var tikt ar to galā. Līdz šim nezināju, ko dara Talsu novada pašvaldības administratīvajā centrā – guvu vismaz nelielu ieskatu. Pieteikties par domes priekšsēdētāja ēnu nolēmu, jo man pašai patīk vadīt un organizēt. Gribēju uzzināt, kā tas ir – pārvaldīt tik plašu teritoriju un tik daudz dažādu jomu," pēc raibās dienas atzina Lita Ivančikova, Talsu Valsts ģimnāzijas 11.c klases skolniece.

Trīs ēnas uz brīdi iemantoja arī Talsu novada pašvaldības Juridiskās nodaļas iepirkumu speciāliste Kristīne Lavendele, bet Talsu televīzijas darbinieku ikdienu iepazina viena ēna. Divas ēnas apciemoja arī Talsu novada pašvaldības Juridiskās nodaļas juristi Ivetu Bruzguli. Divas ēnas bija arī Talsu novada Pašvaldības policijas priekšniekam Mārim Grīnvaldam un divas - Pašvaldības policijas inspektoram Ilmāram Deksnim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)