Banner 980x90

Noslēdzies Talsu kultūras un tūrisma projektu konkurss

Talsi24.lv
Talsi24.lv
Talsu novada kultūras un tūrisma projektu konkursā finansiālu atbalstu guvuši deviņi projektu pieteikumi. Ieceru realizēšanai paredzēts izlietot 6456 eiro, pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Talsu novada pašvaldības Komunikācijas speciāliste Inita Fedko.

Kultūras un tūrisma projektu konkursā tika iesniegti 14 projekta pieteikumi. To kopējais finansējuma apjoms pārsniedza 11 000 eiro, bet pašvaldības garantētais finansējums bija 6456,26 eiro.

Tika apstiprināti deviņi projekti, kas jārealizē līdz gada nogalei. Atbalstu guva projekts "Sabiles svētku karogs – Latvijas simtgadei", kas paredz izgatavot Sabiles svētku karoga vimpeli; "Rakstu krājums "Talsu novada muzeja raksi. II" ietvers Talsu novada no XI līdz XX gadsimta oriģinālrakstu apkopojumu un grāmatas izdošanu; "Tikšanās pie dzelzceļa vēstures grožos" tiks īstenots novadpētniecības darbs un dažādi kultūras pasākumi; "Talsu novada dejotāju treniņnometne Limbažos" paredz trīs deju kolektīvu dalību treniņnometnē, lai gatavotos valsts simtgades deju uzvedumam. Biedrība "Spriganis" guvusi atbalstu projekta "Pret vējiņu danci griezu" īstenošanai, izdodot grāmatu par Ģibuļu pagasta deju kolektīvu vēsturi, bet Talsu tautas nama iesniegtais projekts "Uz augšu" kultūras programma Horvātijā" nodrošinās jauktā kora "Uz augšu" uzstāšanos Horvātijā.

Talsu tautas nama senioru deju kolektīvs "Draudzība" un Stendes tautas nama vidējās paaudzes deju kolektīvs "Teika" ar projektu konkursa finansējuma atbalstu piedalīsies starptautiskā deju festivālā Ungārijā. Savukārt projektā "Talsenieku stāsts Latvijas simtgadei" paredzēts izdot žurnāla otro daļu, kas būs veltīta Talsu novada radošām personībām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)