Banner 980x90

papildināta - Vienai deputātei mainot viedokli, Karols saglabā Talsu novada domes priekšsēdētāja amatu

(Pievienota 3.-8.rindkopa.)

Rīga, 11.jūl., LETA. Talsu novada domes priekšsēdētājs Dainis Karols (LZS) saglabājis savu amatu, jo Daiga Feldmane (LRA), kura iepriekš parakstījusi pieprasījumu par neuzticības izteikšanu novada mēram, balsojumā savu viedokli mainījusi.

Karola atbrīvošanu šodien domes sēdē atbalstīja astoņi deputāti, bet deviņi bija pret šādu lēmumu.

Deputāti, kas atbalstījuši Karola atbrīvošanu no amata, viņam pārmetuši vājo kapitālsabiedrību pārvaldību, caurspīdīguma trūkumu domes darbā. Karols gan uzsvēra, ka domes darbs pēdējā laikā padarīts par atklātu, ir nodrošināta sēžu dokumentu pieejamība, domes sēdes tiek translētas tiešraidēs.

Vairākkārt domē izskanējusi arī iespēja rīkot novadā ārkārtas vēlēšanas, ko atbalstīja arī bijušais domes priekšsēdētājs Edgars Zelderis ("Mēs - Talsiem un novadam"), taču daļa deputātu šādu variantu neatbalstīja. Arī Karols, gadījumā, ja zaudētu amatu, aicināja kolēģus tomēr vienoties par jaunu domes priekšsēdētāju un ārkārtas vēlēšanas nepieļaut.

Tieši ārkārtas vēlēšanu iespējamību kā argumentu sava viedokļa maiņai izmantoja arī Feldmane, uzsverot, ka šādi netiks aizstāvētas iedzīvotāju intereses. Turklāt vēlēšanas pašvaldības budžetam radītu 80 000 eiro tēriņus. Faldmane aicināja kolēģus vienoties par kopīgi darāmajiem darbiem.

Arī Miervaldis Krotovs (LZS) pauda nostāju, ka ārkārtas vēlēšanas būtu necienīga izturēšanās pret iedzīvotājiem un signāla nodošana, ka "esat nepareizi balsojuši".

Sēdē vairākkārt izskanējis viedoklis par domes sadrumstalotību un nespēju vienoties par plāniem. Taču atsevišķu politisko spēku pārstāvji kolēģus aicināja tuvākajās dienās tikties visiem kopā, lai pārskatītu attīstības programmas un vienoties par kopīgiem mērķiem.

Pirms balsojuma tika prognozēts, ka Karola atbrīvošanu no amata atbalstīs seši pieprasījuma iesniedzēji, kā arī Zelderis, Ilva Norenberga un Lauris Pīlēģis, kas pārstāv partiju "Mēs - Talsiem un novadam", taču domes sēdē viņi vienu balsi zaudēja.

Tāpat domes sēdē ar vienbalsīgu atbalstu no amata atbrīvots pašvaldības izpilddirektors Modris Jaunvalks, kurš pats iesniedza atlūgumu. Vairāki deputāti pirms balsojuma pauda viedokli, ka iesniegumu no izpilddirektora gaidījuši jau pirms pusgada vai par gada, jo darbs pašvaldībā neesot noticis.

Arī Karols atzina, ka Jaunvalka uzteikums nav bijis negaidīts, taču svarīgi bijis pirms tam nostiprināt izpildvaru, kas arī darīts, amatā ieceļot izpilddirektora vietnieci.

Jau vēstīts, ka seši no Talsu novada domes esošās koalīcijas deputātiem iesniedza pieprasījumu par neuzticības izteikšanu novada domes priekšsēdētājam Karolam. Deputāti pieprasīja kārtējās Talsu novada domes sēdes darba kārtībā iekļaut jautājumu par neuzticības izteikšanu mēram.

2017.gadā pašvaldību vēlēšanās Talsu novadā tika ievēlēti 17 deputāti, kas pārstāv astoņas partijas. Lai panāktu domes priekšsēdētāja atcelšanu no amata, par šādu lēmumu bija jānobalso deviņiem deputātiem.

Īsi pirms paredzētā neuzticības balsojuma domes priekšsēdētājam Karolam tika saņemts Jaunvalka atlūgums. Viņš savu lēmumu pamato ar domē izveidojušos politisko situāciju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)