Banner 980x90

Par 66 000 eiro Talsu novada Zvirgzdos izbūvēts jauns ūdensvads

Talsi24.lv
Talsi24.lv
Lai mazinātu ūdens zudumus Zvirgzdos, SIA "Talsu ūdens", piesaistot Talsu novada pašvaldības finansējumu 66 000 eiro apmērā, izbūvējis jaunu ūdensvadu, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

 

Pašlaik ūdens zudumus izdevies samazināt no līdzšinējiem 70% līdz 20%.

Ūdensapgādes sistēma Zvirgzdos ir izbūvēta 1963.gadā padomju armijas karaspēka daļas vajadzībām. Lielākā daļa tīklu bija no tērauda, kas rūsējis, un tādējādi radušās ūdens noplūdes, informēja Talsu ūdens ūdenssaimniecības galvenais speciālists Uldis Vērdiņš.

"Zvirgzdos ūdens zudumi mēdza sasniegt pat 70% no piegādātā ūdens daudzuma, tādēļ "Talsu ūdens" meklēja iemeslu šai problēmai. Konstatējām, ka šajā vietā ir liels grants slānis, tādēļ ūdens, plīstot caurulēm, neparādījās uz zemes virskārtas, bet gan iesūcās gruntī. Zvirgzdu ūdensapgādes sistēmu likvidējām, pieslēdzām jaunu cauruļvadu no Talsu ūdensapgādes sistēmas un izbūvējām vairāk nekā kilometru garu ūdensvadu. Tam ir pieslēgtas piecas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, kā arī uzņēmumi un neliela daļa no Paugurciema dzīvojamajām mājām. Pieslēguma vietā tika izbūvēta ūdensskaitītāju aka, lai noteiktu precīzu ūdens patēriņu šim objektam. Iepriekš diennaktī šajā objektā tika patērēti 64 kubikmetri ūdens, bet tagad - līdz 24 kubikmetriem," skaidroja Vērdiņš.

Uzņēmumā pārstāvis uzsver, ka Zvirgzdu iedzīvotāji tagad ir pasargāti no ūdens spiediena starpībām, kas iepriekš bija bieži novērotas. Visām daudzdzīvokļu dzīvojamajām mājām ierīkoti ūdens skaitītāji.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)