Banner 980x90

Pēc vecāku iebildumiem Talsu novadā saglabās bērnudārza grupiņu Tiņģerē

Rīga, 26.okt., LETA. Lai arī pirms mēneša Talsu novada dome nolēma pārtraukt pirmsskolas izglītības grupiņas darbību Tiņģerē, tomēr tagad, saskaroties ar aktīvu vecāku pretestību un saskatot bērnu skaita palielināšanos, šis lēmums ir mainīts, aģentūru LETA informēja Talsu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas vadītāja pienākumu izpildītāja Inita Fedko.

Septembrī grupiņā Tiņģerē bērnudārza gaitas sāka septiņi bērni, kas ir par maz, lai atbilstoši Talsu novada saistošajiem noteikumiem tiktu nokomplektēta grupiņa. Pēc lēmuma pieņemšanas par Valdemārpils pirmsskolas izglītības iestādes "Saulstariņš" filiāles Tiņģerē slēgšanu pie Talsu novada deputātiem vērsās Tiņģeres iedzīvotāji, lai situācija tiktu pārskatīta.

Talsu novada saistošie noteikumi paredz, ka bērnudārza grupiņas atvēršanai nepieciešami desmit audzēkņi. Pēc ziņas par struktūrvienības Tiņģerē likvidēšanu ar iedzīvotāju atbalstu ir panākts bērnu skaita pieaugums par nepieciešamajiem trīs audzēkņiem, klāstīja Fedko.

Pašlaik ir noteikts nosacīts pārbaudes laiks, lai pārliecinātos, vai nepieciešamais bērnu skaits struktūrvienības darbības nodrošināšanai būs ilgstošs. Šajā mācību gadā Tiņģeres struktūrvienību absolvēs viens audzēknis, bet nākamajā mācību gadā viens bērniņš sāks bērnudārza gaitas, līdz ar to minimālais bērnu skaits esošajos apstākļos varētu tikt nodrošināts.

Līdz 1.aprīlim Izglītības pārvaldei būs jāsniedz situācijas izvērtējums, lai saprastu tās tālāko darbību.

Talsu novada domes priekšsēdētāja vietnieks Normunds Tropiņš (V) akcentēja, ka pašmērķis noteikti nav likvidēt bērnudārza grupiņu. Ir noteikts pārbaudes laiks, lai saprastu, vai vecāki nepārdomās un vai šī bērnudārza grupiņa būs nepieciešama arī nākotnē.

Jau ziņots, ka septembrī Talsu novada domes deputāti pieņēma konceptuālu lēmumu no 1.novembra mazā bērnu skaita dēļ slēgs pirmsskolas izglītības iestādes filiāli Tiņģerē. Bērnudārza grupiņa Tiņģerē darbojas deviņus gadus.

Talsu novada saistošajos noteikumos ir paredzēts, ka var komplektēt grupu, ja līdz trīs gadu vecumam ir desmit bērnu, bet vecumā no trīs līdz četriem gadiem - 13 bērni.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)