Banner 980x90

Pensionāriem kopā ar LZS Mērsraga nodaļas biedru apsveikumiem dalītas arī 10 eiro banknotes

Ventspils, 25.janv., LETA. Vairāki pensionāri Mērsragā kopā ar Latvijas Zemnieku savienības (LZS) Mērsraga nodaļas vadītāja Jāņa Budreikas un viņa vietnieka Dzintara Cerava apsveikumu Ziemassvētkos saņēmuši arī 10 eiro banknotes un bukletus par Mērsraga ostu, noskaidroja aģentūra LETA.

Neizpratni par šīm aktivitātēm aģentūrai LETA pauda kāda Mērsraga iedzīvotāja, saistot tās ar jūnijā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām.

Budreika aģentūrai LETA apstiprināja, ka apsveikumi kopā ar naudu un bukletiem ir dalīti, bet viņš tajā nekādu pārkāpumu nesaskatot. "Personīgi es gan neko dalījis neesmu, bet tas, ka kopā ar biedriem sametāmies, lai palīdzētu pensionāriem un iepriecinātu viņus svētkos, ir taisnība. Tas nav pārkāpums," sacīja Budreika.

Apsveikumā kā sveicēji norādīti Budreika kā LZS Mērsraga nodaļas valdes priekšsēdētājs, Ceravs kā viņa vietnieks un Mērsaga novada pensionāru biedrība "Baltā bura". Kā apgalvoja Budreika, nekāda aģitācija ar aicinājumu balsot par šo partiju neesot notikusi, un iedzīvotāji, pie kuriem doties, arī neesot šķiroti pēc viņu politiskās pārliecības.

Vaicāts, vai šīs aktivitātes nevarētu būt saistītas ar priekšvēlēšanu aģitāciju, Budreika atbildēja noliedzoši, norādot, ka līdz vēlēšanām tad vēl esot bijis tālu, un piebilstot, ka priekšvēlēšanu aģitācijas periods sāksies četrus mēnešus pirms vēlēšanām, proti, februāra sākumā.

Kā norādīja Budreika, bukleta izdošanu viņš esot apmaksājis no saviem privātajiem līdzekļiem, un nepieciešamības gadījumā to varot apliecināt ar bankas konta izdrukām. Budreika vēl neesot izlēmis, vai kandidēs Mērsraga novada domes vēlēšanās.

Arī Ceravs aģentūrai LETA apliecināja, ka šāds pasākums veikts, taču noliedz tā saistību ar gaidāmajām vēlēšanām. Nekāda aģitācija neesot notikusi, un vēlēšanas vēl esot tālu. Cevars piebilda - lai šādus apsveikumus sagatavotu, abi ar Budreiku esot izmantojuši personīgos līdzekļus.

Viņš uzsvēra, ka līdzīgas aktivitātes notikušas arī iepriekšējos gados, piemēram, gatavotas paciņas pensionāriem, kā arī piebilda, ka finansiāla palīdzība pensionāriem neesot pārkāpums.

Skaidrojot, kāpēc apsveikumam un naudas banknotēm bija pievienots arī buklets par Mērsraga ostu, Budreika norādīja, ka tas esot darīts ostas tēla uzlabošanas nolūkos. Budreika ir Mērsraga ostas pārvaldnieks, un viņam ar Mērsraga novada domes priekšsēdētāju Lauri Karlsonu ("Demokrātiju visiem") esot izveidojies konflikts saistībā ar Karlsona publiskajiem izteikumiem par pārvaldnieka darbu. Budreika pret Karlsonu vērsies tiesā ar cilivilprasību par, viņaprāt, godu un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu, atvainošanos un morālā kaitējuma atlīdzības piedziņu saistībā ar publikāciju pašvaldības izdevumā, kur pašvaldības vadītājs Budreiku vainojis neizdarībā.

Mērsraga mērs Karlsons aģentūrai LETA sacīja, ka ir informēts par naudas dalīšanu kopā ar apsveikumiem, taču nevēloties komentēt savu iespējamo vēlēšanu konkurentu rīcību, jo tas pēc tam varot tikt dažādi traktēts. "Es katrā ziņā tā nerīkotos un neesmu rīkojies," sacīja Karlsons.

LZS ir viena no Zaļo un zemnieku savienību veidojošām partijām.

Pašvaldību vēlēšanas notiks šogad 3.jūnijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)