Banner 980x90

Pilnveidots Talsu ceļu un ielu fonda nolikums

Ilustratīvs foto/ Foto: Talsi24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Talsi24.lv
15.oktobra Talsu novada domes sēdē tika apstiprināts aktualizēts Talsu novada pašvaldības ceļu un ielu fonda nolikums. Līdz šim, norādīja vairākums domes deputātu, nebija precīzi izstrādāti finansējuma sadales kritēriji, tādēļ bija svarīgi to sakārtot līdz 2016.gada budžeta sastādīšanai.

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Talsu novada pašvaldības Komunikācijas speciāliste Inita Fedko, kopumā domes deputātiem tika piedāvāti trīs iespējamie varianti, no kuriem izvēlēties piemērotāko finansējuma sadales veidu starp visām novada pārvaldēm. Tā kā valsts pašvaldības ielu un ceļu uzturēšanai paredzēto finansējumu nesadala katrai teritorijai atsevišķi, bet gan nosaka konkrētu finansējuma apjomu visam novadam, tā tālāki sadales principi ir pašvaldības atbildībā.

Nolikumā aktualizēts katrā teritorijā esošais ielu un ceļu garums, uzskaitē esošais automašīnu un citu tehnikas vienību skaits, nosakot konkrētu koeficientu. Jaunais nolikums ir paredzēts, lai samazinātu nevienmērīgu finansējuma iespējamību starp novada pilsētām un pagastiem, un tas attieksies uz 2016.gada budžetu.

Pagājušā gadā ceļu un ielu fondam bija aptuveni 940 000 eiro liels finansējuma apjoms. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)