Banner 980x90

Plāno aicināt ārkārtas situāciju lauksaimniecībā izsludināt visā Kurzemes reģionā

Ventspils, 19.jūn., LETA. Šodien plkst.11 Kuldīgā notiks Kurzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes sēde, kurā plānots sagatavot aicinājumu ārkārtas situāciju lauksaimniecībā ilgstošā sausuma dēļ izsludināt visā Kurzemes reģionā, aģentūrai LETA apstiprināja Kurzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāja, Kuldīgas pašvaldības vadītāja Inga Bērziņa ("Kuldīgas novadam").

Vēlmi sagatavot kopīgu aicinājumu izteikušas Kuldīgas, Ventspils, Talsu, Skrundas citu Kurzemes novadu pašvaldības, kuras iepriekš jau atsevišķi aicinājušas Ministru kabinetu izsludināt ārkārtas situāciju lauksaimniecībā savās teritorijās. Kā skaidroja Bērziņa, kopīgam aicinājumam būtu lielāka ietekme un pamudinājums Ministru kabinetu pievērst uzmanību kritiskajai situācijai, kādā sausuma dēļ nonākuši lauksaimnieki.

Jau ziņots, ka ilgstošā sausuma dēļ ārkārtas situāciju lauksaimniecībā lūdz izsludināt arī Ventspils, Kuldīgas, Kandavas, Saldus un citos novados. Pašvaldībās ar iesniegumiem vērsušies daudzi lauksaimnieki, norādot, ka kopš maija sākuma laikapstākļi bijuši lauksaimniekiem īpaši nelabvēlīgi - maija otrajā un trešajā, kā arī jūnija pirmajā dekādē nokrišņi nav novēroti nemaz vai bijuši minimāli, kā rezultātā no pārmērīga sausuma cietušas būtiskas lauksaimniecības zemju un kultūraugu platības. Saskaroties ar būtiskiem zaudējumiem kritisko laikapstākļu dēļ, ir risks saistības neizpildīt un saņemt soda sankcijas. Oficiāli izsludināts ārkārtas stāvoklis būs arguments sankcijas nepiemērot, kā arī pārskatīt citu finansiālo saistību izpildes nosacījumus. Izsludinot ārkārtas situāciju, lauksaimniekiem būtu iespēja saņemt valsts atbalstu, saskaroties ar lielā karstuma un sausuma radītajiem zaudējumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)