Banner 980x90

Prezentē Talsu pilsētas svētku programmu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Līdz Talsu pilsētas svētkiem atlicis vēl pusgads, taču to plānošana rit pilnā sparā. 27.janvārī šim nolūkam izveidotā darba grupa tikās ar Talsu novada pašvaldības izpilddirektoru Aldi Vilsonu, lai pastāstītu, kas sagaidāms šā gada ''Vasaras vidus svinēšanā''.

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Talsu novada pašvaldības Komunikāciju speciāliste Ivonna Vicinska, Talsu pilsētas svētki šogad notiks 1. un 2.jūlijā. Bez tradicionālā gājiena, nakts pastaigas, amatnieku tirdziņa, starpkonfesionālā dievkalpojuma, bērnu pļavas, sporta aktivitātēm, nakts skrējiena, piedzīvojumu orientēšanās sacensībām un citām norisēm pilsētas svētkiem "odziņu" piešķirs vēl nebijuši pasākumi.
 
1.jūlijā pirms nakts pastaigas, kas šogad būs 19.–20.gadsimta mijas noskaņās, platformā uz Talsu ezera būs baudāms koncerts – leģendārā dziedātāja Frenka Sinatras dziesmas šajā pasakainajā vietā izpildīs Daumants Kalniņš un Jelgavas bigbends.
 
2.jūlijā īpašā "Uzņēmēju placī" dižosies Talsu pilsētas uzņēmēji, ar AS "Talsu autotransports" atbalstu pa pilsētu kursēs deviņu pakalnu maršruta autobuss – gida pavadībā būs iespējams izbraukāt un apskatīt Talsu pakalnus. Mākslas un dzejas cienītāji Leču kalnā varēs tikties ar dzejniekiem un māksliniekiem. Patīkama dāvana svētku noslēgumā – Aijas Andrejevas koncerts un balle ar Ivo Fominu un DJ Lejasmeijeru. Gan koncerts, gan balle svētku apmeklētājiem būs bez maksas.
 
Darba grupā šogad iekļauti 15 pašvaldības darbinieki, kuri darbojas dažādās jomās – kultūrā, sportā, tūrismā, mākslā. Darba grupas priekšsēdētāja ir Talsu novada domes deputāte Olga Blumbaha ("Talsu novada attīstībai"), komisijā darbojās arī Talsu pilsētas pārvaldes vadītājs Ģirts Kalnbirze.
 
Blumbaha īpašu pateicību izsaka pieaicinātajiem aktīvajiem Talsu iedzīvotājiem – Jānim Pētersonam, Jānim Dumbrājam, Sanijai Ciekalei, Raimondai Belickai, Kristīnei Šulcei, Baibai Bitei, Kristīnei Insbergai, Kasparam un Martai Lubiņiem, "Swedbank" pārstāvei Sanitai Šankovai un "SEB bankas" pārstāvei Ievai Krēķei. "Paldies, ka jūs atsaucāties un mums izveidojās pozitīvi konstruktīva sadarbība. 2016.gada pilsētas svētku programmā ieviesām daudzas jūsu idejas," sacīja Blumbaha.
 
Bez vasaras vidus svinēšanas Talsi nav iedomājami, taču nozīmīga tradīcija ir arī ikgadējais Dižmāras gadatirgus, kas šogad būs īpaši krāšņšs, jo tā laikā Talsos norisināsies arī Gaisa balonu festivāls, Lietuvas draugu Prieņu dienas, bet Sauleskalna estrādē būs vērojams koncertšovs 60 dalībnieku izpildījumā "Tā nav dzīve, tas ir kino", kas Kurzemē notiks pirmo reizi. Talsu vārds visā Latvijā šogad izskanēs arī Līgo svētkos – Talsu Sauleskalnā notiks vērienīgs pasākums ar pašmāju kolektīvu un Latvijā populāru mākslinieku piedalīšanos "Ielīgojam Talsos". Koncertu varēs vērot ne tikai klātienē, bet arī tiešraidē televīzijas kanālā LNT.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)