Banner 980x90

"Talsu ūdens" rosinās pašvaldību līdzfinansēt privātmāju kanalizāciju izbūvi

Talsi24.lv
Talsi24.lv
Ūdensapgādes un kanalizācijas uzņēmums SIA "Talsu ūdens" plāno rosināt Talsu novada pašvaldību līdzfinansēt privātmāju kanalizāciju pieslēgšanu uzņēmuma kanalizācijas tīkliem, aģentūru LETA informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Igors Kude.

"Iedzīvotājiem nav naudas. Lai izbūvētu kanalizāciju, nepieciešami vairāki tūkstoši eiro," Kude stāsta, ko uzņēmuma speciālisti atklājuši, apsekojot mājsaimniecības Mundigciemā.

Apsekošanas laikā apzinātas mājas, kur nav izbūvēta kanalizācija. "Ir īpašnieki, kas noslēguši līgumu ar asenizācijas pakalpojumu sniedzējiem, bet ir arī tādi, kuri nemaksā arī par šo pakalpojumu," "Talsu ūdens" vadītājs sola, ka uzņēmums cīņai ar tiem, kas kanalizāciju novada nezināmās vietās, piesaistīs Valsts vides dienestu.

Savukārt ar ūdensapgādes tīklu pieslēgšanu problēmu ir mazāk, jo tā izmaksā krietni mazāk.

"Ir pašvaldības, kas kanalizācijas pieslēgšanu līdzfinansē, tāpēc sniegsim savus ieteikumus pašvaldībai, norādot arī, cik vidēji šādi darbi izmaksā," skaidro Kude.

Tāpat uzņēmums cer attīstīt kanalizācijas tīklu Stendē, lai arī tur iedzīvotājiem būtu iespēja izbūvēt kanalizāciju un pieslēgties kopējai sistēmai.

Kā ziņots, SIA "Talsu ūdens" speciālisti apseko novada apdzīvotās vietas, jo vēlas noskaidrot, kas iedzīvotājus kavē izmantot iespēju pieslēgties centralizētajiem ūdens un kanalizācijas tīkliem, lai jau rudenī Talsu novada domē sniegtu priekšlikumus, kā šo jautājumu konceptuāli risināt.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)