Banner 980x90

Sabilē būvēs jaunu pirmsskolas izglītības iestādi

Rīga, 18.dec., LETA. Tuvākajā laikā plānots izsludināt apvienoto iepirkumu konkursu par projektēšanu un būvdarbiem jaunas pirmsskolas izglītības iestādes (PII) Sabilē būvniecībai, aģentūru LETA informēja Talsu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas vadītāja Inita Fedko.

Bērnudārzu Ventspils ielā paredzēts celt uz esošās Talsu novada pašvaldības zemes. Tā arhitektoniskais veidols risināms atbilstoši Sabiles pilsētas videi, veidojot bērniem ekoloģiski tīru un harmonisku apkārtni.

Paredzēta ēkas jaunbūve, teritorijas labiekārtojums, apzaļumošana, kā arī piekļuve apmeklētājiem un apkalpes transportam.

Lai arī sākotnēji bija domāts par septiņu grupu izveidi, tomēr tagad, apzinot reālo situāciju, pieņemts lēmums būvēt PII sešām grupiņām - līdz 120 bērniem. Projektā plānota arī sporta un aktu zāle, automašīnu stāvlaukums 20 transporta līdzekļiem, rotaļu un pastaigu zona ar attīstošajām rotaļu iekārtām un gumijoto segumu, kā arī atbilstošām nojumēm. Tāpat plānots izveidot sporta zonu ar gumijas segumu, kas atbilstu arī basketbola un volejbola spēļu pamatelementu apgūšanai.

Jau 2015.gadā pēc atklāta konkursa iepirkuma procedūras bija noslēgts līgums ar SIA "Campaign" par jaunas pirmsskolas izglītības iestādes "Vīnodziņa" ēkas būvprojekta izstrādi Ventspils ielā 17b, Sabilē. Par 51 365 eiro sagatavots būvprojekts minimālajā sastāvā, savukārt šā gada janvārī sertificēts būvspeciālists iesniedza PII "Vīnodziņa" ēkas tehniskās apsekošanas atzinumu. Tajā norādīts, ka būves kopējais tehniskais stāvoklis ir neapmierinošs, tādēļ tika pieņemts lēmums Sabiles PII pārcelt uz pagaidu telpām Abavas ielā 5, pirms tam tās labiekārtojot, stāstīja Fedko.

Tagad darba grupa ir izstrādājusi projektēšanas uzdevumu pilnai būvprojekta izstrādei un būvniecībai, un Talsu novada dome ir nolēmusi sākt apvienoto projektēšanas un būvdarbu iepirkumu.

Talsu novada dome jau iepriekš ir lēmusi, ka jaunajam bērnudārzam Sabilē jābūt uzceltam līdz 2020.gada 31.martam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)