Banner 980x90

Saeimai būs jālemj par ģenerālkonsula Renno uzņemšanu Latvijas pilsonībā

Foto: Ieva Lūka/ LETA
Foto: Ieva Lūka/ LETA

Saeimai būs jālemj par goda ģenerālkonsula Libānā Žerāra Renno uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem valsts labā.

Lēmumprojektu parlamentā iesniegusi parlamenta Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija. Par šī jautājuma iekļaušanu Saeimas sēdes darba kārtībā vēl jālemj parlamenta Prezidijam.

Renno iesniegumā Saeimai, kurā lūdzis viņu uzņemt Latvijas pilsonībā, cita starpā norādījis, ka sniedzis ieguldījumu, lai nodrošinātu latviešu evakuāciju no Libānas 2006.gadā notikušā kara laikā.

Konsuls arī sācis latviešu valodas apgūšanu un var komunicēt tajā pamatzināšanu līmenī.

Renno kopš 2000.gada 7.marta Libānā pārstāv Latvijas intereses kā goda konsuls un 2006.gada 3.oktobrī viņš tika iecelts Latvijas goda ģenerālkonsula amatā, liecina Ārlietu ministrijas mājaslapā publicētā informācija.

Pilsonības likumā noteikts, ka personu, kurai nav tiesību naturalizēties šajā likumā paredzētajā vispārējā kārtībā un uz kuru neattiecas likumā minētie naturalizācijas ierobežojumi, bet kurai ir īpaši nopelni Latvijas labā, var uzņemt Latvijas pilsonībā ar Saeimas lēmumu.

Persona, kura vēlas, lai tā tiktu uzņemta Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā, iesniedz Saeimai iesniegumu par uzņemšanu pilsonībā. Iesniegumam pievienojama attiecīgās personas autobiogrāfija un paziņojums, ka nav faktu, kas varētu liecināt, ka uz šo personu būtu attiecināms kāds no likumā minētajiem ierobežojumiem.

Kā ziņots, pēdējo reizi ar Saeimas lēmumu Latvijas pilsonība tika piešķirta pieccīņniekam Ruslanam Nakoņečnijam par īpašiem nopelniem. Tas notika šā gada 15.oktobrī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)