Banner 980x90

Sākusies pieteikšanās Talsu Tehniskās apskates naktij

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sākusies pieteikšanās Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) organizētajai Talsu Tehniskās apskates naktij. Pierakstīties var, izmantojot CSDD e-pakalpojumus (e.csdd.lv), vai arī autovadītājam ierodoties kādā no CSDD nodaļām. Lūgums pieteikties laikus, jo vietu skaits ir ierobežots.

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja CSDD Sabiedrisko attiecību daļa, šā gada pasākuma jaunums ir pieteikšanās kārtība reģionālajiem pasākumiem. Proti, Talsu un Daugavpils CSDD nodaļās bezmaksas auto diagnostiku varēs veikt tikai pēc iepriekšēja pieraksta, savukārt Rīgā būs ierastā kārtība – "dzīvā rinda". Šādā veidā mēs gribam rūpēties par mūsu klientiem - samazināt gaidīšanas laiku un dot iespēju vairāk laika veltīt citām Tehniskās apskates nakts aktivitātēm, piemēram, izmēģināt sajūtas auto apgāžamajā stendā u.c.

Piektdien, 29.jūlijā Tehniskās apskates nakts notika CSDD Gulbenes nodaļā, kur bezmaksas diagnostika tika veikta 106 automašīnām.

Gulbenē pārbaudīto automobiļu vidējais vecums bija 17 gadi, starp tiem vecākā auto izlaiduma gads – 1985-tais, bet jaunākais – 2011.gads. Piecu gadu pieredze rāda, ka uz šiem pasākumiem pamatā tiek vesti auto, kas nav speciāli sagatavoti jeb "tieši no ielas". Spēkratu īpašnieki vēlas noskaidrot, kas "kaiš" viņu auto. Diemžēl lielākā daļa no Gulbenē pārbaudītajiem transportlīdzekļiem (apmēram 85%) tika "izbrāķēti". Gulbenē tehniskās apskates darbinieki visvairāk izteica aizrādījumus par nenoregulētiem lukturiem, bojājumiem bremžu sistēmā un balstiekārtā, bet pieciem auto tika atklātas īpaši bīstamas problēmas, kuras saistītas ar bremžu sistēmu, degvielas noplūdi un riepu stāvokli.

Pozitīvais, kas raksturo šo projektu ir fakts, ka auto īpašniekiem nav vienaldzīgs spēkrata tehniskais stāvoklis. Iepriekšējos gados auto diagnostika tika veikta gandrīz pieciem tūkstošiem automašīnu visos Latvijas reģionos. Šo auto kopējās raksturīgās iezīmes ir: vidējais vecums ap 10-15 gadiem, 80% no tiem tika atklāti lielāki vai mazāki defekti, pie kam lielākā daļa no šiem auto ikdienā piedalās ceļu satiksmē. Galvenās auto diagnostikā atklātās problēmas saistītas ar ritošo daļu, bremžu sistēmu un auto gaismām, kas primāri braucējiem garantē drošību ceļu satiksmē.

Latvijas autoparka vidējais vecums ir ap 13 gadiem, tas ir gandrīz divas reizes vecāks nekā vidēji Eiropā, kur vecums ir 6-8 gadi. Latvijā katra otrā automašīna tehniskajā apskatē ir ar bojājumiem, kas norāda, ka ikdienā par auto ir jārūpējas rūpīgāk un regulārāk. Katru dienu tehniskajā apskatē tiek atklāti satiksmes drošībai pilnībā nepieņemami fakti, piemēram, katru dienu katrā otrajā tehniskās apskates stacijā kādam automobilim atsaka darboties bremžu sistēma.

Tehniskās apskates nakti Talsos organizē CSDD sadarbībā ar SIA "Scantest" un apgāds "Lielvārds".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)