Banner 980x90

Satiksmes ministrijas pārstāvji Ķīnā pārrunājuši tūrisma un transporta savienojumu attīstības iespējas

Rīga, 19.jūn., LETA. Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvji vizītes laikā Ķīnā pārrunājuši savstarpējās attīstības iespējas tūrisma, transporta un loģistikas jomās, aģentūru LETA informēja SM pārstāve Ilze Greiškalna.

Viņa atzīmēja, ka satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) devies darba vizītē uz Ķīnu, lai piedalītos starptautiskajā konferencē "Pasaules transporta konvencija", kā arī apmeklētu vairākas Ķīnas lielākās pilsētas un tiktos ar transporta un loģistikas nozares amatpersonām un uzņēmējiem.

Sākot darba vizīti Ķīnā, 16.jūnijā Augulis tikās ar Hainaņas provinces administratīvā centra Haikou vicemēru Sanu Šivenu un Haikou provinces ārlietu, aviācijas un tūrisma departamenta pārstāvjiem, lai pārrunātu aktuālos tūrisma attīstības perspektīvu jautājumus un vienotos par iespējām izveidot transporta savienojumu starp Latviju un Hainaņas provinci, kas ļautu Latvijai kļūt par pirmo valsti Eiropas Savienībā ar tiešo savienojumu. Patlaban Hainaņa ir Āzijas un pasaules tūristu iecienīts galamērķis ar veiksmīgi attīstītu tūrisma infrastruktūru, uzsvēra SM pārstāve.

Sarunu laikā ministrs Augulis un Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš norādīja uz Baltijas reģiona tūristu interesi par Ķīnu un iezīmēja piedāvājumu Ķīnas tūristu piesaistīšanai, kas paredz plašu piedāvājuma spektru dažādām interešu grupām.

SM amatpersonas skaidroja nosacījumus, kas ļautu sākt regulāru gaisa satiksmi starp Latviju un Ķīnu un uzsvēra VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga" sasniegumus un attīstības projektus, iepazīstinot ar pieaugošo apkalpoto pasažieru un tranzītpasažieru skaitu, plašo lidojumu ģeogrāfiju, kā arī norādīja uz aizvien pieaugošo apkalpoto kravu apjomu, īpaši uzsverot 2017.gadā vērojamo nozīmīgu e-komercijas kravu tranzīta pieaugumu.

Darba vizītē, kas Ķīnā notiek no 16. līdz 22.jūnijam, devies ministrs Augulis, ministrijas valsts sekretārs Ozoliņš, kā arī Starptautisko sadarbības projektu koordinācijas departamenta direktore Elīna Luca-Ratfeldere, ministrijas nozares padomnieks Latvijas vēstniecībā Pekinā Helmuts Kols, kā arī VAS "Latvijas Dzelzceļš", Rīgas brīvostas, Ventspils brīvostas, VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga", "Nacionālais konteineru termināls" un "Rīgas universālais terminālis" vadības pārstāvji.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)