Banner 980x90

Saullēktā Mērsragā gaiss atdzisis līdz +3 grādiem, Liepājā pārspēts temperatūras rekords

Rīga, 15.aug., LETA. Otrdienas saullēktā gaisa temperatūra Mērsraga novērojumu stacijā pazeminājās līdz +3,0 grādiem, un tā ir zemākā valstī reģistrētā gaisa temperatūra kopš jūnija sākuma, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Tomēr Mērsragā nav pārspēts 15.augusta aukstuma rekords. Tālajā 1933.gadā gaisa temperatūra noslīdēja līdz +2,5 grādiem.

15.augusta aukstuma rekords otrdienas rītā labots Liepājā, kur minimālā gaisa temperatūra bija +6,9 grādi, lidostā gaiss atdzisa līdz +5 grādiem.

Valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra aizvadītajā naktī pazeminājās līdz +5..+10 grādiem.

Saskaņā ar "Latvijas Valsts ceļi" datiem Vangažu un Usmas apkaimē minimālā gaisa temperatūra bija attiecīgi +4,1 un +4,5 grādi. Arī Ventspils lidostā gaisa temperatūra pazeminājās līdz +4 grādiem.

Rīgas centra meteostacijā gaisa temperatūra nenoslīdēja zemāk par +12 grādiem, bet starptautiskajā lidostā "Rīga" gaiss atdzisa līdz +6 grādiem.

Kā ziņots, trīs dienas iepriekš - sestdien, 12.augustā, - gaisa temperatūra Latvijā pirmo un, iespējams, vienīgo reizi šogad pakāpās virs +30 grādiem. Tika pārspēts 12.augusta nacionālais karstuma rekords, turklāt Jelgavā un Bauskā, svelmei sasniedzot attiecīgi +33,7 un +34,2 grādus, labots arī visa mēneša maksimālās gaisa temperatūras rekords.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)