Banner 980x90

Septembra beigās Slīteres Nacionālajā parkā notiks sēņu diena

Rīga, 16.sept., LETA. Sestdien, 28. septembrī, Slīteres Nacionālais parks aicina uz sēņu dienu Dundagas novadā pie Šlīteres mežniecības, aģentūru LETA informēja Dabas aizsardzības pārvaldē.

Pasākuma programma sāksies plkst.10.30 ar pārgājienu un došanos mežā sēņot Šlīteres zilo kalnu apkārtnē kopā ar sēņu eksperti jeb mikoloģi Initu Dānieli, kam sekos sēņu izstādes veidošana un diskusijas par sēņu dažādo izmantošanu un sarunas par sēņu daudzveidību.

"Sēnes nav ne augi, ne dzīvnieki, tās ir atsevišķa dzīvo organismu grupa, un tām ir ļoti liela nozīme dabā. Rudens tradicionāli ir sēņu laiks, kad papildinām krājumus ziemai, taču Slīteres sēņu dienā pētīsim arī tādas sēnes, kas parastu sēņotāju uzmanību nepiesaista," sacīja Latvijas Dabas muzeja mikoloģe Dāniele.

Kā pauda Dabas aizsardzības pārvaldē, šogad sausās un karstās vasaras dēļ sēņu mežos ir mazāk nekā citus gadus, taču dažādi neparasti atradumi mežā sastopami ik uz soļa. Ne tikai visiem pazīstamās baravikas un gailenes, bet arī ēdamās piepes un vēlā rudens sēņotāju prieks - alksnenes un smiltenes, atzīmēja pārvaldē.

Dalība sēņu dienā ir bez maksas, bet iepriekš vēlams pieteikties, zvanot pa tālruni 27878099 vai rakstot uz e-pastu "erika.klavina@daba.gov.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)