Banner 980x90

Skolās par 443 skolēniem mazāk, svinēs zinātnieku nakti, pazudušo jaunieti atrod noslīkušu 

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ceturtdien, 22.septembrī pilsētas informāciju portālu tīkls Pilseta24.lv atskatās uz dienas svarīgākajiem notikumiem, ko nedrīkst palaist garām.

Par godu Latvijas simtgadei Valmiermuižas pils parkā stādīs 100 sārtas un baltas rozes

Kā grezna dāvana Latvijas simtgadē, Meža dienu ietvaros, sestdien, 24.septembrī, Valmiermuižas pils parkā iestādīs 100 sārtus un baltus rožu krūmus. Rozes Latvijas karoga krāsās pils parkā stādītas, lai atjaunotu vēsturisko puķu dobi, kas savulaik ir bijusi šī parka rota, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Burtnieku novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Arita Rudzīte.

Valmiera24.lvValmiera24.lv

Ieskats vēsturē: Vidzemes Augskolas atklāšana 1996.gadā

Sestdien, 1.oktobrī Vidzemes Augstskola (ViA) ar Valmieras zaļās pusdienošanas vietas atklāšanu, izstādēm un salidojuma balli svinēs savu 20.jubileju.

Foto: Valmieras muzeja arhīvsFoto: Valmieras muzeja arhīvs

Bezvēsts pazudušo Henriju Pētersonu atrod noslīkušu Gaujā

Trešdien, 21.septembrī Valmierā, no Gaujas upes izcelts pazudušā jaunieša Henrija Pētersona , informē LNT raidījums "Degpunktā".

Foto no videoFoto no video

Lielās Kalēju ielas pārbūves laikā atsegts Cēsu aizsargmūra fragments

Pagājušajā nedēļā Lielās Kalēju ielas pārbūves laikā, veicot arheoloģisko uzraudzību, atsegts Cēsu pilsētas aizsargmūra fragments, pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā. 

Publicitātes foto/ Foto: Cesis24.lvPublicitātes foto/ Foto: Cesis24.lv

Cēsīs notiks Zinātnieku nakts svinības

Piektdien, 30.septembrī Eiropas Zinātnieku nakts 2016 ietvaros Cēsu Brūža kompleksā norisināsies krāšņas zinātnes svinības, piedāvājot apmeklētājiem dažāda veida aktivitātes un īpašus muzikālos pārsteigumus ar vienotu tēmu "Zinātne ir brīnumu pilna!".

Publicitātes foto/ Foto: Cesis24.lvPublicitātes foto/ Foto: Cesis24.lv

"Valmieras stikla šķiedra" pārdod 33% "Valmiera Glass USA Corp." akciju māteskompānijai

Stikla šķiedras ražotājs AS "Valmieras stikla šķiedra" noslēdzis līgumu ar māteskompāniju "P-D Management Industries-Technologies GmbH" par 33% "Valmiera Glass USA Corp." akciju pārdošanu, teikts kompānijas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Foto: Valmiera-glass.comFoto: Valmiera-glass.com

Mazākajā Latvijas skolā šogad mācās deviņi skolēni; lielākajā - 1571

Mazākajā Latvijas skolā šogad mācās deviņi skolēni, liecina aktuālie dati par skolēnu skaitu 2016./2017.mācību gadā.

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.comIlustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com

Jaunajā mācību gadā kopējais izglītojamo skaidrs sarucis par 443 bērniem

Šajā mācību gadā kopējais izglītojamo skaits ir sarucis par 443 bērniem, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V)

Pilseta24.lvPilseta24.lv

Cēsu pašvaldības iedzīvotāju kopējais parāds par siltumu samazinājies par 24%

Cēsu novada pašvaldības iedzīvotāju kopējais siltumenerģijas parāds 31.augustā sastādīja 217 156 eiro, kas salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir samazinājums par 24%.

Ilustratīvs foto/ Foto: Cesis24.lvIlustratīvs foto/ Foto: Cesis24.lv

Pētījums: Latvijā ir viens no augstākajiem stipro alkoholisko dzērienu akcīzes nodokļiem Eiropā

Latvijā ir viens no augstākajiem stipro alkoholisko dzērienu akcīzes nodokļiem Eiropā, secināts Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) docenta Māra Juruša pētījumā par alkoholisko dzērienu nodokļa struktūru Latvijā un pārējās Eiropas Savienības (ES) valstīs.

Foto: Evija Trifanova/ LETAFoto: Evija Trifanova/ LETA

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)