Banner 980x90

Šogad turpinās ūdensteču veidošanu Engures ezera niedrājā

Ventspils, 9.marts, LETA. Šogad tiks turpināta ūdensteču veidošana Engures ezera niedrājā, aģentūru LETA informēja Mērsraga novada domes priekšsēdētājs Lauris Karlsons ("Demokrātiju visiem").

Pašvaldības izsludinātajā iepirkumā par vides resursu vairošanu Engures ezerā uzvarējusi SIA "Kurland", kas šos darbus saskaņā ar būvprojektu "Putnu salas" apņēmusies veikt par 153 480 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Kā skaidroja Karlsons, šogad tiks turpināta padziļinātu ūdenteču veidošana ezera niedrājā, no izraktās grunts veidojot slīkšņu saliņas.

Ūdenteces nepieciešams veidot, jo cilvēka darbība un ekstensīvā lauksaimniecība ir veicinājusi ezera aizaugšanu. Kā skaidroja Karlsons, pēdējos gados trauksmi sākuši celt ornitologi, jo ezera niedrājs bijis aizaudzis tiktāl, ka ierastajām putnu sugām tas kļuvis nepiemērots.

Latvijas Dabas fonda un Engures ezera dabas parka fonda īstenotajā projektā jau 2015.gadā pabeigta ūdensteču veidošana Engures ezera ziemeļu gala niedrājā, fragmentējot 300 hektārus plašo ezera ziemeļu gala niedrāju un izveidojot ūdensteces 20 hektāru platībā. Ūdensteču veidošanu plānots turpināt arī citos projektos. Kā prognozēja Karlsons, šogad plānotie darbi vēl nebūs noslēdzošie.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)