Banner 980x90

Šonedēļ Latvijā pazemināsies gaisa temperatūra

Rīga, 17.dec., LETA. Šonedēļ Latvijā nedaudz pastiprināsies sals, snigšana gaidāma galvenokārt nedēļas sākumā un nogalē, prognozē sinoptiķi.

Tuvākajās dienās mākoņu daudzums brīžiem samazināsies, vietām mazliet snigs, bet otrdien valsts galējos austrumos snigs ilgstoši. Pūšot lēnam līdz mērenam dienvidu, dienvidaustrumu vējam, gaisa temperatūra nedaudz pazemināsies.

Nedēļas vidū un otrajā pusē, debesīm skaidrojoties, gaisa temperatūra vietām noslīdēs zem -10 grādiem.

No piektdienas iespējams sniegs. Saskaņā ar pašreizējo "Global Forecast System" informāciju Ziemassvētku vakarā un naktī spēcīgu sniegputeni daudzviet nomainīs lietus, bet liela daļa prognožu rāda, ka Ziemassvētkos Latvijā saglabāsies sals un sniega sega kļūs biezāka.

Šonedēļ sāksies strauja sasilšana stratosfērā virs Sibīrijas, un šis process palielinās risku, ka janvārī aukstās arktiskās gaisa masas ieplūst vidējā platuma grādos, tai skaitā Eiropā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)