Banner 980x90

Svinēs Talsu un Valdemārpils 100 gadu jubileju

Ventspils, 10.apr., LETA. Šonedēļ Talsos un Valdemārpilī tiks svinēta 100 gadu jubileja, kopš šīm apdzīvotajām vietām ir piešķirtas pilsētas tiesības, aģentūra LETA uzzināja Talsu novada pašvaldībā.

Svētki sāksies šodien plkst.18 Talsu Galvenajā bibliotēkā ar Aleksandra Pelēča literārās balvas pasniegšanu. Aktivitātes pilsētas svētkos sarūpējusi arī Talsu Bērnu bibliotēka, organizējot krustvārdu mīklu konkursu skolēniem un piedāvājot aplūkot Lielo ielu laiku lokos. 14.aprīlī Talsu tautas namā muzicēs Jānis Stībelis.

15.aprīlī no plkst.14 Talsu novada muzejā notiks Mākslas dienas, kuru laikā paredzēta Talsu mākslinieku izstādes atklāšana un Žaņa Sūniņa prēmijas vizuālajā mākslā pasniegšana. Tāpat būs Talsu pilsētas simtgadei veltītās izstādes "Talsu pilsētas "galvas" atklāšana" un grāmatas "Talsu namu stāsti" atvēršana. Svētkus Talsu novada muzejā noslēgs Igo Fomina un Jura Kristsona koncerts.

Savukārt 15.aprīlī plkst.17 brīvās mākslas telpā "Baložu pasts" gaidāma vairāku izstāžu - "Salidojums", "Īslaicīgi nekustīgs" un "Nariņciema bilžu meistars" - atklāšana.

15.aprīlī plkst.18 kinoteātra "Auseklis" telpās pirmizrādi piedzīvos filma "Daudz laimes manā pilsētā", kas ieskicēs talsinieku vēlējumus savai pilsētai.

Svinības Valdemārpilī sāksies 13.aprīlī, piedāvājot izbaudīt svētku koncertu. 14.aprīlī noritēs akcija ar aicinājumu fotografēt pilsētu saullēktā, kā arī pie Valdemārpils vidusskolas tiks stādītas liepas. Svētki Valdemārpilī noslēgsies 21.aprīlī, kad paredzētas orientēšanās sacensības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)