Banner 980x90

Tagad atļauts peldēties arī Mērsraga peldvietā

Rīga, 13.jūn., LETA. Patlaban atļauts peldēties arī peldvietā Mērsragā (pie bākas), kur iepriekš bija noteikts aizliegums peldēties, aģentūru LETA informēja Veselības inspekcijā (VI).

VI norādīja, ka pēc veiktajām atkārtotām peldūdens kvalitātes pārbaudēm Mērsraga peldvietā (pie bākas) mikrobioloģiskais piesārņojums vairs netika konstatēts, līdz ar to peldēties šajā peldvietā atkal ir atļauts.

Jau ziņots, ka šodien VI informēja, ka arī Jūrmalas peldvietās "Dzintari" un "Vaivari", kur iepriekš jutīgām iedzīvotāju grupām nebija ieteicams peldēties, ūdens kvalitāte atkal atbilst peldūdens kvalitātes prasībām un peldēties ir atļauts.

Kā ziņots, piesārņojuma dēļ VI bija noteikusi aizliegumu peldēties peldvietā Mērsragā, bet ieteica nepeldēties Jūrmalas peldvietās "Dzintari" un "Vaivari".

Pagājušajā nedēļā, 4. un 5.jūnijā, veiktajās peldvietu ūdens kvalitātes pārbaudēs peldvietā Mērsragā konstatēts augsts mikrobioloģiskais piesārņojums.

Arī Jūrmalas peldvietās "Dzintari" un "Vaivari" bija pārsniegti ūdens kvalitātes normatīvie robežlielumi. Paaugstināta mikrobioloģiskā piesārņojuma dēļ tajās ir ieteikts nepeldēties.

VI gan skaidroja, ka konstatētais piesārņojums minētajās peldvietās ir raksturojams kā epizodiska rakstura. Visticamāk, piesārņojumu radījusi peldvietu intensīva izmantošana un atpūtnieku pieplūdums, pastāvot ilgstoši karstajam laikam, tai skaitā nedēļas nogalē pirms paraugu paņemšanas.

Šajās peldvietās ūdens ilglaicīgā kvalitāte ir novērtēta kā izcila, par ko liecina pēdējo četru gadu monitoringa rezultāti.

Aizliegums peldēties nozīmē, ka, peldoties šādā ūdenī, pastāv lielāks risks saslimt ar kādu no ādas, gļotādas vai kuņģa - zarnu trakta infekcijas slimībām.

Savukārt ieteikums nepeldēties galvenokārt attiecas uz jutīgām iedzīvotāju grupām - maziem bērniem, vecākiem cilvēkiem un ar hroniskām slimībām slimojošiem cilvēkiem, kuru imūnā sistēma ir novājināta.

Pārējās oficiālajās peldvietās ūdens kvalitāte atbilst prasībām un tajās peldēties ir atļauts.

Ūdens kvalitāti 56 oficiālajās jūras un iekšzemes peldvietās Inspekcija pārbaudīs visu peldsezonu līdz 15.septembrim, ņemot ūdens paraugus peldvietās katru mēnesi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)