Banner 980x90

Talsos darbu sāk jauns ģimenes ārsts

Kārlis Vilkaste, deviņus gadus apgūstot mediķa izglītību, izvēlējies profesionālo dzīvi veidot reģionā, ne Latvijas galvaspilsētā. Jau 1.oktobrī viņš sāks pieņemt pacientus ģimenes ārsta praksē Jaunā ielā 23, Talsos, tādējādi laužot stereotipu, ka dzīve ārpus Rīgas jauniem un augsti kvalificētiem cilvēkiem nešķiet saistoša, pilsētas informācijas portālam Talsi24.lv ziņo Talsu novada pašvaldība.

Pēc deviņiem studiju gadiem 1. oktobrī Kārlis, kura dzimtā vieta ir Rēzekne, vērs savas ģimenes ārsta prakses vietas durvis, pēc kā tiecies jau kopš 8. klases. "Apzināti mācījos bioloģiju un ķīmiju, piedalījos valsts olimpiādēs. Lai līdz galam apjaustu, vai tiešām vēlos kļūt par ārstu, apmeklēju jauno mediķu skolu. Iestāties Rīgas Stradiņa universitātē nav grūti – mūs uzņēma 240, bet grūtāk ir noturēties un palikt. Vidusskolas atzīmes neko vēl nenozīmē, svarīgi ir, cik ļoti gribi būt par ārstu. Protams, ir lietas, kas jāiemācās, bet medicīnā galvenais ir saprast," pastāstīja K.Vilkaste. Viņa ģimenē neviens nekad nav bijis ārsts, bet Kārlis jutis vēlmi palīdzēt, allaž uzzināt, kas "lācītim vēderā".

Jauno ģimenes ārstu nepieciešamības gadījumā var satikt prakses telpās Jaunā ielā 23, Talsos, kā arī, zvanot pa tālruni 25143487.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)