Banner 980x90

Talsos iegādāta jauna iekārta locītavu operācijām

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Pateicoties Talsu novada pašvaldības finansiālajam atbalstam, SIA "Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas" Talsu filiālē iegādāta jauna un mūsdienīga iekārta locītavu artroskopisko operāciju veikšanai.

Pilsētas informācijas portāls Talsi24.lv uzzināja, ka līdz šim SIA "Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas" Talsu filiālē mediķi strādāja ar 1999.gadā iegādāto iekārtu, ar kuru bija iespējams veikt tikai ceļa locītavas artroskopijas. Jaunā artroskopiskās rezekcijas un radiofrekvences iekārta nodrošina iespēju veikt ne tikai ceļa, bet arī pleca, potītes un elkoņa locītavu artroskopiskās operācijas. Šā gada 17.septembrī jaunā iekārta tika uzstādīta un mediķiem bija iespēja uzsākt darbu ar to.

"Jaunā iekārta ir ērti lietojama, turklāt tai ir divu veidu pielietojums – iespējams veikt gan audu griešanu, gan asiņošanas kontroli," stāsta SIA "Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas" Talsu filiāles ārsts traumatologs Viesturs Vīndedzis. Jaunās aparatūras sniegtās priekšrocības ļauj saīsināt operācijas ilgumu, kas pozitīvi ietekmē pacientu un būtiski atvieglo arī traumatologa darbu.

SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīcas" Sabiedrisko attiecību speciāliste Santa Grinberga informē, ka artroskopija ir mūsdienīga un saudzīga ķirurģiskā locītavu ārstēšanas metode. Artroskopiskas operācijas laikā locītavā caur sīkiem, aptuveni 5 mm platiem, griezieniem tiek ievadīta īpaša kamera un ķirurģiskie instrumenti, manipulācijas veikšanai.

Jaunā artroskopiskās rezekcijas un radiofrekvences iekārta iegādāta par 13 183 EUR. Tāpat ar Talsu novada pašvaldības atbalstu par 4271 EUR iegādāts ledusskapis – saldētava asins kabinetam asins komponenšu glabāšanai.

 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)