Banner 980x90

Talsos pirmajā pusgadā dzimstība lielāka, precības vairāk

Salīdzinot ar aizvadītā gada pirmo pusgadu, 2015.gada pirmajos sešos mēnešos reģistrēts vairāk jaundzimušo. Šajā laika periodā pieaudzis arī precēto pāru skaits.

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Talsu novada pašvaldības Komunikācijas speciāliste Inita Fedko, šī gada pirmajā pusgadā Talsu novadā reģistrēti 152 bērniņi. Tas, salīdzinot ar 2014.gada pirmo pusgadu, ir par septiņiem jaundzimušajiem vairāk. Šogad jau piedzimuši 77 zēni un 75 meitenes. 88 bērniņiem vecāki nav oficiāli reģistrējuši laulību, sešiem mazuļiem nav norādīts ieraksts par tēvu. Jauno māmiņu vidējais vecums ir no 27 līdz 28 gadiem, bet visbiežāk ģimenēs piedzimuši pirmie un otrie bērni.

Gada pirmajos sešos mēnešos laulību noslēguši 63 pāri, no tiem četri pāri laulību slēdza baznīcā. Kopējais laulību skaits, salīdzinot ar pērnā gada pirmo pusgadu, palielinājies par 17 pāriem. Visvairāk ir jaunlaulāto, kuri laulību reģistrē pirmo reizi. Līgavaiņu vidējais vecums ir virs 30 gadiem, bet līgavu vidējais vecums – 28 gadi.

Ņemot vērā aizgājušā gada statistikas rādītājus, var secināt, ka palielinājies mirušo personu skaits – no 201 personas tas pieaudzis līdz 210. Visvairāk mirušo personu ir vecuma kategorijā no 70 līdz 80 gadiem. Aizsaulē aizgājuši arī divi 101 gada veci novada iedzīvotāji.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)