Banner 980x90

Talsos sāks darboties klaunu muzejs

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

8.martā Talsu novada muzeja telpās, sāks darboties vienīgais Klaunu muzejs Latvijā, kurā ikviens interesents varēs ielūkoties un nonākt klaunu pasaulē.

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Talsu novada pašvaldības pārstāvji, ideja par klaunu muzeja izveidošanu ir tapusi, pateicoties Talsu kristīgo klaunu aktīvai darbībai, bet vēl pirms tam, viss sācies ASV Minesotas štatā, no kurienes nāk mūsu klaunu skolotājs Sidnejs Teske (Sidney Teske). Šie klauni atšķiras no cirkus klauniem ar to, ka rāda skatītājiem, kas ir mūžīga mīlestība un prieks! Viņi neapsmej, nedara pāri skatītājiem, kā dažkārt izrādēs dara cirkus klauni. Tādēļ bieži nākas mainīt skatītāju priekšstatu, kuriem saskarsmē ar klauniem, gadījusies nepatīkama pieredze. 

Šeit apmeklētājiem būs pieejama stundu gara programma, kurā ikviens varēs uzzināt, kāda ir klaunu vēsture un dzīve šobrīd. Kas visiem ir kopīgs, bet kas atšķirīgs. Programmas noslēgumā, apmeklētāji saņems pārsteiguma dāvanu - balona figūru. Muzejā plānota arī radošā darbnīca, kur gribētāji varēs izgatavot paši savu klaunu. Un varbūt, tā čakli meistarojot klauniņus visa gada garumā, savu Ziemassvētku egli varēsim izrotāt ar priecīgām klauniņu figūrām. 

Tāpat šeit būs iespējams jautri nosvinēt bērnu ballīti, kopīgi darbojoties ar klauniem. Būs uzdevumi, atrakcijas, jautras dejas un balonu locīšana. Lai ballīte ilgstoši paliktu atmiņā, ir iespēja sarunāt klaunīgu fotogrāfu un sejiņu apgleznošanu.   

Klauni ir iecerējuši programmu arī jaunlaulātajiem. Tie pamācīs, kā dzīvi kopā nodzīvot ar smaidu un pozitīvu attieksmi. (Telpu ierobežotību dēļ, tas iespējams tikai nelielām kāzām). 

Ar to vēl viss nebeidzas, ir daudz ieceru, ko centīsimies īstenot. Uzzināt muzeja apmeklējuma cenas un pasākumu izmaksas var, zvanot Pendelei (Ilzei Pumpurei) pa tālruni: 28795187. Apmeklējumus vēlams pieteikt iepriekš.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)