Banner 980x90

Talsos uzstādīta plāksne Sv.Trīsvienības pareizticīgo baznīcas piemiņai

Jelgava, 12.nov., LETA. Talsu novada pašvaldības administratīvā centra teritorija ir papildināta ar piemiņas plāksni, kas norāda, ka vēsturiski teritorijas centrālajā daļā liepu stādījumu ielokā atradusies Svētās Trīsvienības pareizticīgo baznīca, aģentūru LETA informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas vadītāja Inita Fedko.

Baznīca teritorijā darbojās no 1889. līdz 1972.gadam, bet pēc tam dievnams uzspridzināts. Piemiņas plāksne ir piestiprināta pie pašvaldības ēkas fasādes sienas, un novietojums atbilst vēsturiskajai baznīcas ēkas atrašanās vietai.

Plāksnei paredzētā materiāla un dizaina izvēli noteica divi aspekti - ilgtspējīgums un izpildījuma stilistika, kas harmonē ar ģeometrisko ēkas apjomu. Fedko skaidroja, ka sākotnējā ideja bija iestrādāt piemiņas plāksni gājēju celiņa bruģa iesegumā līdztekus bruģa raksta līniju kompozīcijai, bet, izvērtējot dažādas iespējas un viedokļus, tika pieņemts lēmums, ka pamanāmāka un vieglāk uztveramāka būs piemiņas plāksne pie ēkas fasādes.

Detalizētāku informāciju par baznīcu ar laiku būs iespējams uzzināt administratīvā centra teritorijā izvietotajā interaktīvajā stendā. Lai to nodrošinātu, notiks informācijas apzināšana un apkopošana, ko nodrošinās Talsu novada muzeja speciālisti un citi vēsturnieki. Iedzīvotāji aicināti iesūtīt saglabājušos fotomateriālus vai izkopējumus no dažādiem avotiem par Sv. Trīsvienības pareizticīgo baznīcu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)