Banner 980x90

"Talsu mežrūpniecības" provizoriskā peļņa pērn - 120 500 eiro; apgrozījums samazinās par 18,8%

Rīga, 27.febr., LETA. Mežizstrādes uzņēmums "Talsu mežrūpniecība" pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar trīs miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 18,8% mazāk nekā 2015.gadā, bet uzņēmuma peļņa pieauga par 12,9% un bija 120 539 eiro, liecina biržai "Nasdaq Riga" iesniegtai finanšu pārskats.

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā sacīts, ka "Talsu mežrūpniecības" peļņas pieaugumu pērn veicināja mietu žāvēšana jaunuzceltajā kaltē, palielinot realizācijas cenu. Vienlaikus kompānijas apgrozījumu 2016.gadā būtiski ietekmēja pieprasījuma kritums Apvienotajā Karalistē - par 33%.

"Talsu mežrūpniecības" kokapstrādes cehā 2016.gadā saražoti 17 334 kubikmetri mietu produkcijas, kā arī uzņēmums realizējis šķeldu 50 785 kubikmetru apmērā.

Kompānija nākotnē plāno turpināt lobīto un virpoto mietu ražošanu, palielinot sīkās frakcijas virpoto mietu ražošanu, kas būtiski palielina realizācijas ieņēmumus. Gatavo produkciju paredzēts realizēt plašākam patērētāju lokam, izvēloties izdevīgāko pārdošanas cenu.

"Talsu mežrūpniecība" 2015.gadā strādāja ar 3,693 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 44,9% vairāk nekā 2014.gadā, bet uzņēmuma peļņa samazinājās par 29,7% un bija 106 714 eiro.

Jau vēstīts, ka "Talsu mežrūpniecības" akcionāri ārkārtas sapulcē 13.janvārī nolēma izslēgt kompānijas akcijas no biržas "Nasdaq Riga".  

Kompānijas akcionārs un valdes priekšsēdētājs Gatis Štāks ir izteicis "Talsu mežrūpniecības" akciju obligāto un galīgo atpirkšanas piedāvājumu, kuru pārējie akcionāri var pieņemt līdz 21.martam (ieskaitot). Vienas akcijas cena galīgajā atpirkšanas piedāvājumā ir noteikta 2,1 eiro.

Atbilstoši Finanšu instrumentu tirgus likumam akciju atpirkšanas galīgā piedāvājuma ietvaros pārējiem kompānijas akcionāriem ir pienākums pārdot tiem piederošās kompānijas akcijas. Ja akcionārs nebūs pieņēmis galīgo akciju atpirkšanas piedāvājumu tā izteikšanas termiņā, nākamajā dienā pēc akciju atpirkšanas termiņa beigu dienas akcijas tiks bloķētas akcionāra kontos un akcionārs zaudēs tiesības rīkoties ar tām.

Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)